Annonce
Læserbrev

Psykiatri. Behovet vokser - men færre senge

Foto: Morten Melhede

Debat: På bare 10 år er antallet af patienter i børne- og ungepsykiatrien steget med hele 62 %. Det er 13.000 flere børn, som har ondt i livet, og som vi skylder at hjælpe lynhurtigt og stærkt fagligt. Det ser også slemt ud på voksenområdet, hvor der er sket en stigning på 29%. Langt flere danskere har altså ondt i livet og har det svært.

Samtidig er presset på psykiatrien steget voldsomt, personalet oplever at måtte udskrive patienter, fordi en anden har brug for pladsen. For mens antallet af patienter bare vokser og vokser, så er der blevet færre sengepladser i psykiatrien. Det tydeliggøres i en undersøgelse som Danske Sygeplejeråd har foretaget, som konkluderer at næsten 80% af sygeplejerskerne i psykiatrien, har oplevet at psykisk syge er blevet udskrevet før det var fagligt forsvarligt.

Det mener vi er helt uacceptabelt. Sundhed skal være for alle, og psykisk sygdom skal ligestilles med fysisk sygdom. Psykiatrien skal man andre ord på niveau med resten af sundhedsvæsenet. Ingen patienter må udskrives for tidligt, fordi der mangler senge, det skal først ske når patienten er rask nok til at blive udskrevet.

Og så er det altafgørende med en tidlig indsats og bedre forebyggelse, i mange kommuner er det en forudsætning for hjælp, at barnet først er blevet udredt i børne- og ungepsykiatrien.

Det skal ikke være sådan at børn og unge er nødt til at få en diagnose, før de kan få hjælp. Vi skal sætte ind langt tidligere, så forebygger vi at mistrivsel blandt børn og unge udvikler sig til en psykisk sygdom.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Sea War Museum er åbent igen

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

Lemvig

Skubber påskeudstilling til pinsen

112

Mand løb nøgen rundt

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce