Annonce
Holstebro

Pulsen er tilbage i Nørreport Centret: - Åbningen er gået forbavsende godt

- Vi ligger på cirka 80 procent i antallet af kunder i forhold til sidste år. Til gengæld vil kunderne gerne købe noget. Så omsætningen ligner nogenlunde den, vi så før nedlukningen, siger Kim Huus, der er centermanager i Nørreport Centret. Arkivfoto: Morten Stricker
Målt på antallet af kunder mangler Nørreport Centret stadig lidt for at være tilbage på samme niveau som før nedlukningen. Men kigger man på omsætningen, begynder det efterhånden at ligne sig selv.
Annonce

Holstebro: Da Kristian Schaaf for to uger siden kunne genåbne sin butik i Nørreport Centret, var det med en smule skepsis i forhold til, om kunderne nu også ville våge pelsen og tage på shopping.

Den skepsis er hurtigt blevet manet til jorden. For selvom risikoen for at blive smittet endnu ikke er væk, har personalet i butikkerne haft nok at se til.

- Vi ligger faktisk over salget for de tilsvarende dage sidste år, så vi er back in business. Jeg havde ellers forestillet mig, at der stadig ville være frygt for at blive smittet, men det er gået forbavsende godt, siger Kristian Schaaf, der er indehaver af Nørreport Isenkram.

Kunderne er gode til at tage deres forholdsregler, og de følger anvisningerne om at spritte hænder og holde afstand. Og det pæne salg efter genåbningen er kommet for at blive, mener Kristian Schaaf.

- Mange kunder giver udtryk for, at det er dejligt, vi har åbent igen, så jeg kan mærke, at pulsen er, hvor den skal være. Der er også udsigt til en god sommer, hvis folk ikke kan rejse, for så er der jo nogle feriepenge, der skal brændes af, siger han.

Annonce

Savner at bruge penge

Kunderne er ikke væltet ind i centret efter genåbningen, men der er noget, der tyder på, at de, der besøger centret, husker at tage pungen med.

- Vi ligger på cirka 80 procent i antallet af kunder i forhold til sidste år. Til gengæld vil kunderne gerne købe noget. Så omsætningen ligner nogenlunde den, vi så før nedlukningen, fortæller Kim Huus, der er centermanager i Nørreport Centret.

Coronakrisen og den usikkerhed, der er fulgt med, har måske fået nogle til at holde på pengene. Andre har set frem til at kunne svinge dankortet igen. Sådan lyder vurderingen fra Alexander Ørum, der indehaver af Guldsmed Nicolaisen.

- Jeg tror, at mange på en måde har savnet at komme ud og bruge nogle penge. Der bliver i hvert fald købt noget hos os, siger han.

Guldsmeden har endnu ikke et overblik over, om salget matcher niveauet fra før coronakrisen, men det er heller ikke afgørende.

- Lige nu handler det om kunderne og om at give dem den bedst mulige service. Og så nyder vi bare at være tilbage i en normal hverdag igen med de rutiner, vi kender, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce