Læserbrev

Pyt. Svarer - og trykker på pytknappen

Dronebilleder fra Husby. Ikke alle er lige interesserede i, at det åbne klitlandskab skal omdannes til sommerhusgrunde. Foto: Johan Gadegaard

Debat: (Svar til Bent Hougaard med flere i Vester Husby-debatten)

Jeg er ikke socialdemokrat, ej heller politisk aktiv, og jeg omgås hverken borgmesteren eller det øvrige byråd, så jeg tror de gerne vil være min indblanding foruden.

Dette på trods så synes jeg HC er en udmærket borgmester, og vi har jo det byråd, vi fortjener, vi har nemlig selv stemt på dem, både du og jeg og alle andre stemmeberettigede i kommunen.

Altså tog du fejl, så det er en ommer ligesom det meste af din psykologiske gerningsmandsprofil, du har lavet af mig.

Til sidst vil jeg gerne rette et par misforståelser, når I anklager mig for at skrive om navngivne personer, så må jeg gøre opmærksom på, at det var en hr. Leif Davidsen som startede denne debat ved på usmagelig vis at hænge en navngiven lokalpolitiker ud for at handle for egen økonomisk vinding.

Det var netop det, der bragte mig ind i debatten, og jeg har ikke skrevet noget, som alle og enhver ikke kan slå op på de sociale medier, jeg kan bl. a. henvise til Fyns Amts Avis af 23. september 2009.

Dette er mit sidste indlæg, og jeg vælger at trykke på PYT knappen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Video: Se med, når storkeungen spiller død for at blive ringmærket

Danmark

Se video af redning: 20-årig sejler reddet op ad vandet efter flere timer i Ringkøbing Fjord

112

Kvinde sad fast i brønd i en time

Læserbrev

Erhverv. Der er brug for de korte lærlingeaftaler

Debat: Det bekymrer mig, at vi i flere medier skal læse, at både en minister og 3F beskylder virksomhederne for ikke at uddanne nok lærlinge, opfinde kreative regnemetoder og bruge korte lærlingeaftaler med det formål at løbe fra deres uddannelsesansvar. Det er ganske enkelt ikke rigtigt! Her i Midt- og Vestjylland uddanner bygge- og anlægsvirksomhederne massevis af lærlinge. I perioder er der endda udsolgt af lærlinge, og så må virksomhederne pænt vente i kø for at få en lærling. Faktisk uddanner bygge- og anlægsvirksomhederne 22 procent af alle lærlinge i Danmark, og det på trods af at de kun beskæftiger seks til syv procent af arbejdsstyrken. Det er en del af kulturen i vores virksomheder, at vi har lærlinge og uddanner næste generation. Derfor bør vi ikke mødes af beskyldninger om det modsatte, når vi hver dag bruger tid og kræfter på at tage en eller flere lærlinge under vores vinger. Det fælles mål bør i stedet være at skabe så mange lærepladser som muligt ved at gøre det attraktivt og overkommeligt at tage lærlinge for både store og små virksomheder. I Midt- og Vestjylland har vi rigtig mange små og mellemstore virksomheder, og for dem er det umuligt at vide, om de har nok opgaver til at beskæftige en lærling de næste tre til fire år. Netop derfor er korte lærlingeaftaler guld værd, fordi de giver mindre virksomheder mulighed for at tage en lærling, selvom de ikke kender tykkelsen på ordrebogen flere år ud i fremtiden. Korte aftaler bruges ikke for at snyde, tværtimod. Alternativet er, at virksomheden ikke tør binde sig for de næste tre til fire år og af den grund siger nej tak til en lærling. Derfor vil det være en katastrofe for både de unge og virksomhederne, hvis muligheden for at indgå korte aftaler begrænses.

Lemvig

Evy blev glemt, når hun bestilte en Flextur: Nu har Midttrafik gennemgået klagerne

Lemvig

Tre strande har det reneste badevand

Annonce