Annonce
Lemvig

Radikal byrådskandidat: Lemvig skal være mere end en endestation

Keld Marstrand Wang er ny på Det radikale Venstres kandidatliste ved efterårets kommunalvalg. Foto: Flemming Leitorp
Keld Marstrand Wang er ny på Det radikale Venstres kandidatliste ved det kommende kommunalvalg. I hans optik er den politiske scene i Lemvig blevet lidt for magelig

Derfor stiller jeg op?

- Simpelthen fordi at jeg ikke kan lade være. Politik har i mange år, nok noget som ligner 20 år nu, været en stor del af mit liv. Jeg blev politisk aktiv i starten af mine 20'ere. Og har tidligere været valgt til Regionsrådet i Midtjylland, for et konkurrerende parti. Men nu har jeg langt om længe fundet min politiske havn.

Jeg ser at Lemvig har mange potentialer, og jeg vil gerne være med, gennem politik, til at udvikle Lemvig yderligere, vi har et godt fundament for at gøre Lemvig bemærket, og mere end "bare" der hvor Danmarks grønneste energi bliver produceret.

Annonce

Jeg tror på at jeg vil kunne være med til at udvikle en profil, for Lemvig, som gør at flere vil flytte hertil, og måske endda starte familie, og virksomhed her.

Hvornår blev du medlem af partiet?

- Jeg meldte mig ind i Radikale Venstre, efter en del års politisk pause, i slutningen af 2019 eller begyndelsen af 2020, men jeg husker ikke det eksakte tidspunkt.

Siden er jeg blevet valgt ind i lokalbestyrelsen, Vestjyllands Storkreds, som kandidat til både Byrådet og Regionsrådet, samt jeg er suppleant i Radikale Venstres Hovedbestyrelse.

Hvilke tre mærkesager har du?

- Flere grønne virksomheder i Lemvig Kommune. Generelt vil jeg kæmpe for flere arbejdspladser i Lemvig Kommune, for at styrke tilgangen af borgere, men med fokus på grønne innovative virksomheder.

Mere borgerinddragelse. Jeg fornemmer at borgerne i Lemvig Kommune, især i de omkringliggende landsbyer, savner at blive lyttet til.

Keld Marstrand Wang

Alder: 40 ( født 1980).

Profession: IT-Konsulent ved Lemvig Kommune. Tidligere blandt andet iværksætter/idémager, radiovært, salgsleder og regionsrådsmedlem, foruden diverse bestyrelsesposter.

Privat: Gift, på syvende år med min mand; Dinghao Wang, som dog pt. arbejder for den Danske Ambassade i Beijing.

Stiller op for: Radikale Venstre

Stærkere samarbejde mellem erhvervslivet, kulturlivet og det offentlige. Der er ingen tvivl om at erhvervslivet i Lemvig Kommune har blødt under Covid-19 nedlukningen, det har betydet at mange forretningsejere, og andre som er afhængig af både de handlende borgere og turister, har kunnet mærke denne krise. Jeg tror på at erhvervslivet, kulturlivet og turismen vil finde nye veje, og dermed genvinde markedet.

Hvad er Lemvig Kommunes største udfordring?

-  Jeg synes generelt at den politiske scene i Lemvig, er blevet lidt for magelig. For hér går det jo godt. Men det har resulteret i at Lemvig hviler i sig selv, hvilket som udgangspunkt ikke er noget dårligt, men det skaber bare ikke grobund for udvikling, og er desværre med til at affolke kommunen, i min optik.

Mange projekter bliver sat i værk for at øge tilgangen af borgere til kommunen, men det går desværre i den stik modsatte retning. Vi skal have gjort Lemvig attraktiv, både for unge, studerende, familier og ikke mindst innovative, helst grønne, virksomheder. Og det er jeg sikker på at vi kan skabe i Lemvig, med et stærkt politisk samarbejde, hen over midten.

Det er jo helt hen i vejret at det eksempelvis skal tage næsten en time for at komme fra Struer til Lemvig, med offentlig transport - hvis vi vil bryste os af at være en kommune i grøn udvikling, skal vi også have set på det offentlige, igen helst grøn, transport mellem de omkringliggende byer, landsbyer og kommuner mv.

Hvad ved folk ikke om dig?

-  Jeg tror at min bedstefar ville vende sig i sin grav, hvis han kendte til mine politiske holdninger og erfaringer.

Jeg er som udgangspunkt en meget åben person, og skjuler sjældent noget omkring mig selv. Men skulle jeg sætte fingeren på noget, som ikke mange ved, så kunne det nok være at jeg er opvokset i en familie, hvis politiske overbevisning primært er socialdemokratisk. Grunden til at jeg nævner min bedstefar, i indledningen, er at han var ærke-socialdemokrat, lige som sin far var, før ham – Men nu hvor jeg tænker over det, tror jeg faktisk også at han ville vende sig i sin grav i forhold til den nuværende menneskesyn som findes i Socialdemokratiet.

Du mangler fem millioner kroner til din største mærkesag, hvor vil du tage dem fra?

- Det er et svært spørgsmål, i en tid hvor der i forvejen er skåret ind til benet i budgetforliget.

Man kunne kigge på om kommunens ejendomme er korrekt energi-optimeret. Her kunne med den rette fokus og indsats, blive hentet større besparelser, i energiforbruget, hvis man eksempelvis konvertere alt belysning til LED.  Om der kunne hentes 5 millioner her, er nok ikke helt sandsynligt, men det er en start – men nogle gange handler besparelser også om investeringer, og vi er allerede godt i gang på turismeområdet – og for at tage et konkret eksempel – lad os få investeret i lade standere ved alle vores turistdestinationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce