Annonce
Lemvig

Radikalt byrådsmedlem: Usmageligt at sager kommer ud

Da Gitte Winther Jeppesen i 2017 blev valgt til byrådet i Lemvig, fik hun et overraskende besøg af den daværende partileder for Det radikale Venstre, Morten Østergaard. Nu ærgrer Gitte Winther Jeppesen sig over de seneste ugers uro i partiet efter Morten Østergaards afgang oven på flere sager om krænkelser. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard
Gitte Winther Jeppesen mener, at ledelsen af Det radikale Venstre har håndteret partiets krise utroligt dårligt. Hun vil dog ikke forlade partiet
Annonce

Lemvig: Der er ærgrelse hos Gitte Winther Jeppesen, der er byrådsmedlem for Det radikale Venstre i Lemvig.

Ærgrelse over, at partiet i disse dage er havnet i en åben strid, der truer med at flå folketingsgruppen i stumper og stykker i forlængelse af den tidligere partileder Morten Østergaards afgang og efterfølgende strid om, hvorvidt den nye partileder, Sofie Carsten Nielsen, har håndteret sagerne omkring de krænkelser, som Morten Østergaard har stået bag.

- Udefra ser det ikke godt ud, og der er nogle ting i sagen, der er håndteret utroligt dårligt, siger Gitte Winther Jeppesen.

Hun understreger, at hun ikke har det store kendskab til, hvad der sker i folketingsgruppen og derfor primært har fulgt sagen fra sidelinjen.

Annonce

Bør holdes internt

Det radikale byrådsmedlem peger blandt andet på, at ledelsen har grebet sagen dårligt an.

- Der er sket noget ledelsesmæssigt, som ikke er i orden. Uanset om det er et politisk parti eller en virksomhed, så skal sager som denne slet ikke opstå, siger hun og kritiserer samtidig flere af de udmeldinger, der er kommet fra blandt andet folketingsmedlemmer i de seneste dage.

- Det er usmageligt at gå ud med sager som disse. Det er noget, man bør holde internt i partiet, siger Gitte Winther Jeppesen.


Samtidig synes jeg også, at der er tale om dårlig dømmekraft i ledelsen, hvis der har været personer i partiet, der har haft kendskab til sagerne og følt, det var nødvendigt at mandsopdække Morten Østergaard i forskellige situationer

Gitte Winther Jeppesen, byrådsmedlem, Det radikale Venstre


- Men samtidig er jeg lige som alle andre utroligt ked af, at der tilsyneladende har været en kultur i partiet, hvor det har været i orden, at man kunne agere på den måde, som Morten Østergaard har gjort. Og samtidig synes jeg også, at der er tale om dårlig dømmekraft i ledelsen, hvis der har været personer i partiet, der har haft kendskab til sagerne og følt, det var nødvendigt at mandsopdække Morten Østergaard i forskellige situationer, siger hun.

Gitte Winther Jeppesen var forhindret i at deltage i det online-møde, som partileder Sofie Carsten Nielsen holdt onsdag aften for partiets medlemmer af regions- og byråd over hele landet.

Hun havde i de første dage af partiets krise overvejet, om hendes fremtid lå hos Det radikale Venstre. Men hun er kommet frem til, at hun bliver i partiet.

- De kerneværdier, som partiet arbejder for og som har gjort, at jeg har stemt på og været medlem af partiet gennem mange år, har ikke ændret sig. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at jeg er radikal i min grundholdning, og at sagen ikke har noget med politik at gøre, men i stedet handler om ledelsen af partiet, siger Gitte Winther Jeppesen.

Annonce

Opbakning fra formand

Formanden for Det radikale Venstre i Lemvig Kommune, Anna Marie Hoornenborg har ikke mange kommentarer, men hun bakker både den organisatoriske og politiske ledelse af partiet op.

Hun har, som hun udtrykker det, ikke mange kommentarer til den nuværende situation i partiet.

- Det er naturligvis meget træls, og det er ikke noget, vi er vant til i Det Radikale Venstre. Jeg håber, vi snart får lukket denne person-strid. Jeg har tiltro til både både landsformand Svend Thorhauge og Sofie Carsten Nielsen. Men det er umuligt at sidde her i Vestjylland og vurdere, hvad der er korrekt i sagen, og hvad der ikke er det. Det er jeg slet ikke tæt nok på til, siger Anna Marie Hoornenborg.

Hun forklarer, at hun naturligvis følger med i, hvad der sker via medierne.

- Kommunalbestyrelsesmedlemmerne har haft et møde, hvor man diskuterede tingene. Men det har vi ikke haft i den organisatoriske del, så jeg har ikke vendt sagen med andre partiforeninger, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Afløseren har nu 40 års jubilæum

Lemvig

Mand sigtet for at have hash

Holstebro

51-årig kvinde taget med narko

Lemvig

Lemvig Kommune er giftig

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Lemvig

Elevernes trivsel er helt i top

Annonce