Annonce
Ulfborg/Vemb

Rammer nye højder: Vinduesfabrik opkøber konkurrenten

På Linolie Døre og Vinduer i Vemb produceres der døre og vinduer til bevaringsværdige huse. Alt er stort set specialproduceret og tegningerne skal godkendes hos ejendomsstyrelsen, inden de kan gå i gang med at levere. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der er gang i omsætningen på Vemb-virksomheden Linolie Døre og Vinduer, som nu har opkøbt en konkurrent mod nord.

Vemb: Ordrerne er væltet ind de seneste par år på Linolie Døre og Vinduer i Vemb, der er den eneste tilbageværende vinduesfabrik i Danmark, der håndkitter alle vinduerne, håndmaler kitten og maler med linolie-maling.

Gråsten Slot, Christiansborg og Svinkløv Badehotel er blandt kunderne. Senest har Randers kaserne i starten af sommeren bestilt 518 specialvinduer - den største ordre hidtil.

Og nu har fabrikken sparket døren ind til en udvidelse af produktionskapaciteten, da Vemb-virksomheden har købt Vipo Vinduer i Vestervig.

Annonce

- Begge fabrikker leverer til bevaringsværdige bygninger, men med hver sin metode. Vi vil bare gerne udvide forretningen, og vi kan se det som en god kombination med vores forretning. Vipo har jo 45 år bag sig og har et godt ry, siger Joan Madsen, der ejer Linolie Døre og Vinduer i Vemb med Leo Madsen.

Fabrikkerne kommer fremover til at køre videre som to separate fabrikker med hver sit fokus. Linolie Døre og Vinduer har i forvejen 23 medarbejdere. Fabrikken i Vestervig råder over 19 medarbejdere.

En styrket position

Linolie Døre og Vinduer i vestjyske Vemb har i de seneste år oplevet stigende efterspørgsel. Så stor, at mangel på arbejdskraft og produktionskapacitet har stået i vejen for yderligere vækst.

- Flere vil bevare og renovere gamle bygninger, og derfor har vi oplevet en øget efterspørgsel i de senere år. Vi tror, at det her nichemarked for specialvinduer stiger yderligere i de kommende år, og med opkøbet af Vipo Vinduer styrker vi vores position, så vi bliver blandt de førende og mest specialiserede i Danmark. Det betyder, at vi fremover kan tage både flere og større projekter ind, siger Leo Madsen.

Joan og Leo, der har ejet og drevet Linolie Døre & Vinduer i 15 år, har samtidig med opkøbet stiftet selskabet Thy Vinduer Holding ApS, som nu formelt ejer begge vinduesfabrikker.


Begge fabrikker leverer til bevaringsværdige bygninger, men med hver sin metode. Vi vil bare gerne udvide forretningen, og vi kan se det som en god kombination med vores forretning. Vipo har jo 45 år bag sig og har et godt ry.

Joan Madsen, medejer af Linolie Døre og Vinduer i Vemb


Selvom Linolie Døre & Vinduer og Vipo Vinduer nu har samme ejer, er planen stadig, at begge virksomheder kører uændret videre i samme navn og på nuværende adresser. Dermed har ejerskiftet ingen betydning for de ansatte.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Manden var alvorligt syg, og Bitten stod med fire børn og alle de udfordringer, der fulgte med: Bare der havde stået en og banket på for at sige, nu skulle jeg nok få hjælp

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Skuffelse i Lemvig-lejren efter pointdeling: - Jeg synes det var tyveri ved højlys dag

Sport For abonnenter

Minut for minut: Lemvig måtte nøjes med det ene point i fredagsgyser i Skive

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Lemvig

Analyse: Nye Borgerlige skal mere end firedoble antallet af stemmer

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Sport

Målfesten fortsatte: Danskerne flyver hjem fra Moldova med fire mål i bagagen

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Erhverv

Her skal der helst være grus i maskineriet

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Sport For abonnenter

Karakterbogen: 2 mål på 12 afslutninger gør ikke Thymann til en skurk

Lemvig

Ønske i valgkampen: Det skal være let for den pårørende når det er svært

Annonce