Annonce
Mærkedage

Rappens nummer et er blevet milliardær

Den amerikanske rapper og iværksætter Shawn Corey Carter, der bruger kunstnernavnet Jay-Z, har siden sin debut for 23 år siden solgt millioner af albummer, fået et utal af priser og tjent flere penge end nogen anden rapper. Onsdag den 4. december kan han fejre sin 50-års fødselsdag. (Arkivfoto) Jayne Kamin-Oncea/Ritzau Scanpix
På en lang række parametre er Jay-Z verdens største rapstjerne. Han har ikke kun haft musikalsk succes, men også tjent kassen. Den 4. december fylder han 50 år.
Annonce

50 år: Denne sommer opnåede Jay-Z noget, som ingen andre rapstjerner nogensinde har opnået.

Det var ikke rekorden for flest grammy-titler vundet af en rapper, for den rekord havde rapstjernen, der 4. december fylder 50, allerede slået i starten af året.

Det var heller ikke titlen som den første rapper i "Sangskrivernes Hall of Fame", for han blev allerede lukket ind i den prestigefyldte klub i 2017.

I stedet blev han den første rapper i verdenshistorien, der har kunnet kalde sig dollarmilliardær. Det skete, da Forbes i juni i år vurderede ham til at være god for en milliard dollar eller lidt under syv milliarder kroner.

Jay-Z - eller Shawn Corey Carter, som han egentlig hedder - begyndte sin musikkarriere med et brag, da han i 1996 udgav sit debutalbum, der røg direkte ind på hitlisterne.

Efter debuten holdt Jay-Z sig ikke kun til rappen, men bevægede sig så småt ind i forretningsverdenen.

Han begyndte forretningsimperiet med at sælge sit debutalbum fra sin bil.

Siden da har han skabt et pladeselskab, et underholdningsselskab, et hipt tøjmærke og en barkæde.

Han ejer også champagneproducenten Armand de Brignac og musikstreaming-tjenesten Tidal.

Det er ikke kun musikken og forretningerne, han har gjort til en karriere. Ægteskabet med superstjernen Beyoncé har høstet mere omtale end de fleste kendtes parforhold.

De to stjerner har turneret verden rundt sammen, udgivet et album og fortalt vidt og bredt om utroskab, børn og familieliv.

Deres ubetinget største hit sammen er "Crazy in Love".

Sangene "99 Problems" og "Hard Knock Life" er blandt Jay-Z's allerstørste hits på egen hånd.

Han har vundet 22 priser ved den prestigefyldte grammyuddeling og solgt flere end 100 millioner albummer og singler på verdensplan.

Annonce

Mest læste

Annonce
Lemvig

Boliger er tættere på en realitet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce