Annonce
Debat

Raunonia og de demokratiske principper: Der er meget, der ser dumt ud

Læserbrev: Før byrådet har taget stilling til Raunonia-projektet og før et lokalplanforslag med høring er behandlet og vedtaget, har Ringkøbing-Skjern Kommune søgt Ankestyrelsen om tilladelse til uden offentligt udbud at måtte sælge fire grunde i Ringkøbing til Raunonia-projektet, skriver Dagbladet d. 13. januar. Det handler om de to strandenge foran rådhuset og den store parkeringsplads ved Toften.

I koordinationsgruppen ”Raunonia Nej Tak – Naturens Rige Ja Tak” synes vi, det er en fejltagelse af de helt store, at byrådet vil sælge de fire grunde til private projektudviklere eller lade dem disponere over grundene (som borgmesteren nævner som en mulighed). Alle fire grunde er kommunal ejendom og dermed ”fælles goder” for borgerne i Ringkøbing. De to grønne områder foran rådhuset er nogle af mest populære, bynære, rekreative områder. Vi synes, det er en rigtig dårlig idé, at kommunen bag lukkede døre beslutter at sælge eller overdrage disse ”fælles goder” til private projektudviklere. Er det, hvad borgmesteren kalder åbenhed?

I Dagbladet erkender Søren Elbæk, at han ikke talte sandt, da han oplyste, at ”der ikke er sket nogen politisk behandling af sagen.” Der er nemlig sket en politisk behandling, på lukkede møder, både i byrådet i 2020 og i økonomiudvalget i 2021. Søren Elbæk fortæller, at ”Det ser dumt ud”, at han sagde, der ikke var sket politisk behandling. Det tør siges. Vi må konstatere, at vi ikke forstår begrebet ”åbenhed” på samme måde som kommunens ledelse. Det er meget svært at tro på, hvad borgmesteren og viceborgmesteren fortæller offentligheden om Raunonia, og man får let betænkeligheder omkring alt det, de IKKE fortæller.

Annonce

Når vi i koordinationsgruppen læser det aktindsigt-materiale om Raunonia, som Jonna Odgaard har fået fra kommunen, må vi også konstatere, at vi forstår begrebet ”skitse” anderledes end borgmesteren. Aktindsigten omfatter 2.200 sider. Af dem fremgår tydeligt, at parterne ikke opererer med muligheden for, at en høring af lokalplanforslaget for projektet kunne resultere i, at projektet skulle tages af bordet. Det lille, men særdeles vigtige ”hvis”, er ikke at finde nogen steder i korrespondancen mellem kommunen og projektfolkene. Det bekræfter kun vores mistanke om, at høringen af lokalplanforslaget betragtes som en skueproces, og at offentlig diskussion om projektet helst ses undgået.

Åbenhed? Skitse? Salg af rekreative naturområder i nærhed af bymidten uden udbud? Usandheder om politisk behandling? Der er meget, der ser ”dumt ud”. I hvert fald hvis man tror på de mest elementære, demokratiske principper!

Vi må konstatere, at vi ikke forstår begrebet ”åbenhed” på samme måde som kommunens ledelse.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Maskinfabrik har gode tider: Leverede bedste regnskab nogensinde

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Jysk Energi melder alt klar til elbilerne

Navne For abonnenter

BK Hertz' mangeårige ejer og manufakturhandler med stort M er død: Bent Kærgaard blev 78 år

Lemvig

Corona satte ny rekord i Lemvig

Erhverv For abonnenter

Den største enkeltinvestering i 60 år: Nu kan vi arbejde langt hurtigere

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Leder For abonnenter

Der er noget helt galt i Lemvig, hvis man holder kæft og lader voldsforbrydere gå fri

Debat

Klumme: Energihævneren - en ny superhelt

Lemvig

Der var masser af vidner til grov voldssag, men ingen ville sige noget: Politiet kommer med kraftig opfordring

Holstebro For abonnenter

Da Poul Henning pludseligt døde, reddede han fem andre: - Det er uretfærdigt, men tænk på dem, som fik deres kære med til juleaften på grund af ham

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Navne For abonnenter

Katja fra Struer: - Vores forhold blev cementeret, da vi sejlede til Sydgrønland i en lille båd i stiv kuling

Holstebro For abonnenter

Gødstrup har 409 enestuer - men kun de 330 forventes brugt: Få historien om de tomme stuer og mosen, der var en and

Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du organdonor?

Annonce