Annonce
forside

Redaktør: Anonyme spørgsmål fra Venstre er utrolig dumt

Jane Heitmann, sundhedsordfører for Venstre, har stillet 19 spørgsmål om regionerne til Økonomi- og Indenrigsministeriet. Det overrasker politisk redaktør på avisen Danmark. (Arkiv).

Det kan få fatale følger for Venstre, hvis ikke partiet stopper interne skærmydsler, vurderer redaktør.

Venstre har brug for at sætte den politiske dagsordenen og stoppe med at spænde ben for sig selv og skabe interne skærmydsler.

Det vurderer politisk redaktør på avisen Danmark Thomas Funding.

I Jyllands-Posten kan man læse, at Venstres sundhedsordfører, Jane Heitmann, har stillet 19 anonyme spørgsmål om regionerne til Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Ifølge Thomas Funding åbner spørgsmålene op for at finde fakta, der kan bruges som ammunition til at miskreditere regionerne og dermed underbygge venstres politiske linje, om at regionerne skal nedlægges.

Det er bare ikke gjort på en særlig elegant måde, mener Thomas Funding.

- Det er helt utroligt dumt, fordi nu står man i en situation, der endnu en gang ikke handler om sundhedsreformen, men om interne skærmydsler i Venstre, siger han.

- Jeg er dybest set overrasket over, at man har gjort det der. Risikoen, for at det vil eksplodere i hovedet på én, er bare stor, siger Thomas Funding.

Spørgsmålene handler om alt fra rejser for regionspolitikere, lønninger, udgifter til taxakørsel og administration. De er fjernet fra Folketingets hjemmeside.

Flere fremtrædende partimedlemmer har ærgret sig over, at diskussionen om regionernes fremtid reduceres til spørgsmål om, hvilke arbejdsredskaber og medarbejdergoder regionspolitikerne har.

Venstre bør da også fokusere på at ændre sin taktik en smule, mener den politiske redaktør.

Ifølge ham gælder det for venstre om, at partiet skal til at vinde dagsordenen tilbage. Ellers står vælgerne tilbage med et billede af, at Venstre vil centralisere sundhedsvæsenet.

Det billede kan få fatale følger for partiet, vurderer Funding.

- Hvis indtrykket er, at venstre vil centralisere sundhedsvæsenet, og det vil Socialdemokratiet ikke, er det noget, som jeg mener, potentielt kunne afgøre et valg, siger han.

Ritzau har forsøgt at få telefonisk kontakt til sundhedsordføreren. I en sms skriver hun, at hun har trukket spørgsmålene, da hun ikke har ønsket at mistænkeliggøre nogen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Thumbs up, Bonnet

Debat: Det er format, Det er godt gået, Bonnet. Med sagen i Retten har I meldt jer klar til at viske tavlen ren. Super beslutning! Bonnet, du ved nemlig samtidig, at i en ikke så fjern fremtid kunne situationen uden nye tiltag blot blive skruet tilbage til udgangspunktet. Det vil ikke give mening for nogen. Trist, det er nødvendigt med Retten. Og trist, det har været nødvendigt med så langvarig en proces. Og trist med en løbsk mediemølle, der pisker i stemingen. Trist, der ikke er andre løsningsmuligheder i vort moderne samfund. Trist, at det finmaskede net ikke kan fange os, før vi falder! Hverken os med små fejl. Eller os med de store fejl. Imidlertid fremgår det af avisen 9.2, at der allerede findes værktøjer i værktøjskassen.til at håndtere og forebygge konflikter. Det udtaler Minister Nick Hækkerup. Er det upassende at spørge, hvorfor de så ikke blevet brugt? Er værktøjskassen måske gået i baglås? Formålet med Rettens afgørelse må være, at vores nabo kommer til at forstå sig selv, og sine omgivelser. Der er ingen, der bliver født med tilbøjligheder til jernstænger. Der er formentlig heller ingen, der bliver opdraget af deres forældre til at vælte damer af cyklerne. Der må senere være sket et eller andet i vor nabos liv, som har betinget den uhensigtsmæssige adfærd. Endelig, endelig må der komme hjælp. Hjælp til han kommer til at se indad. I love Bonnet, står der ved damefrisørens hus. Vi må håbe, der inden længe på en dejlig solskinsdag vil opstå en stor lokal krammedag. På sportspladsen i Bonnet...

Lemvig

Stormturister i vinterferien

Annonce