Struer

Redningplanke til DSB-ansatte i knibe

Formanden for Lokomotivpersonalets Områdegruppe DSB i Struer, Niels Haunstrup, fik ugens bedste nyhed, da han i mandags fik besked om, at der var mulighed for at skaffe nyt job til 13 af 30 tjenestemandsansatte lokoførere fra Struer for Midtjyske Jernbaner på strækningen mellem Holstebro og Skjern. Arkivfoto: Morten Stricker
Midtjyske Jernbaner klar med et tilbud om nyt job til 13 af de DSB-ansatte i Struer, som kommer i knibe, når statsbanerne lukker og slukker i Struer 14. december 2020

Struer: 13 af de 30 tjenestemandsansatte lokomotivførere, som er kommet i knibe, efter at DSB har meddelt, at de må flytte til enten Aarhus, Fredericia eller Esbjerg, hvis de vil beholde deres job, når DSB lukker og slukker i Struer 14 december 2020, har fået nyt håb.

Det sker, når Arriva overtager driften af hele jernbanestrækningen mellem Struer og Vejle, og åbningen er opstået, efter at direktøren for Midtjyske Jernbaner, Martha Vrist, fik en henvendelse fra DSB med et tilbud om at kunne få assistance fra de tjenestemandsansatte lokoførere, når Midtjyske Jernbaner samtidig overtager driften på strækningen mellem Holtebro og Skjern.

- Vi var ikke umiddelbart interesserede, hvis det skulle ske på de vilkår, vi blev præsenteret for af DSB, fortæller Martha Vrist.

- Men på den anden side giver det jo ikke mening, at vi bruger både penge og tid på at uddanne en større gruppe lokomotivførere, når der samtidig kommer en større gruppe af DSB-ansatte til at gå arbejdsløse i Struer, konstaterer hun.

Så hun var åben for en forhandling, og formanden for Lokomotivpersonalets Områdegruppe DSB i Struer, Niels Haunstrup, tager gerne imod den redningsplanke, der nu er kastet ud til den store gruppe af DSB-ansatte i Struer, der er kommet i knibe.

Indtil videre vil de DSB-ansatte i Struer blive udlånt til Midtjyske Jernbaner.

I første omgang for en to-årig periode med mulighed for en forlængelse.

- Vi beholder vores tjenestemandskontrakt med DSB, men kommer til at gå lidt ned i løn, når vi kommer til at køre efter taksterne i overenskomsten med Midtjyske Jernbaner, fortæller Niels Haunstrup.

- De er lidt lavere, men det er ikke noget, der betyder noget i forhold til at skulle flytte eller miste jobbet, siger Niels Haunstrup.

Direktøren for Midtjyske Jernbaner, Martha Vrist, ønsker også at sikre sig, at de tjenestemandsansatte lokoførere fra DSB i Struer vil være villige til at arbejde i en anden virksomhedskultur, hvis de skal køre for Midtjyske Jernbaner.

- De skal være villige til at møde ind, hvis vi ringer. Så de skal søge om at få en af de stillinger, vi får brug for at få besat, og de skal til en personlig samtale, inden vi underskriver kontrakterne, fortæller hun.

-

Vi beholder vores tjenestemandskontrakt med DSB, men kommer til at gå lidt ned i løn, når vi kommer til at køre efter taksterne i overenskomsten med Midtjyske Jernbaner.

Niels Haunstrup, formand, Lokomotivpersonalets Områdegruppe DSB i Struer

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Naturkatastrofen der ændrede Limfjorden

Struer

Trods styrt: Jakob Fuglsang har ikke meldt afbud til Struerløb

Sport For abonnenter

1 år til OL i Tokyo: Hvor tæt er vi på en nordvestjysk OL-billet?

Lemvig

Livreddere måtte give førstehjælp to gange

Lemvig For abonnenter

Ingrid lærte om førstehjælp på stranden

Lemvig

Sjælden gæst i Lemvig Havn

Holstebro For abonnenter

Turister lægger årligt op mod 1,9 milliarder kroner i Holstebro: - De er glade for vores marmelader, geléer og den slags

Lemvig

Kendt influencer kommer til debat

Annonce