Annonce
Læserbrev

Regeringen og grænseåbningen: Kærestelængsel eller et lille samfunds overlevelse

Debat: Jeg så statsministeren i Aftenshowet tirsdag. Forskellige landsdele og mennesker fik adgang til statsministeren på live-TV. Noget, man kunne se, gik ind på statsministeren. Især kunne de unge damer med kærestelængsel få empatien helt i top på statsministerens følelsesudbrud. Bedsteforældre og øvrige ældre i samme boldgade.

Så kom campingejeren fra Vestkysten af Danmark, Rømø. Fortalte og appellerede til statsministerens forståelse for, hvordan et lille samfund er afhængigt af, at gæsterne fra især syd kommer og lægger penge, skaber trivsel og sikrer områdets overlevelse. Campingejeren forsøgte at få statsministeren til at forstå mekanismerne i udkantssamfundet, hvor der ikke kommer en efterfølger dagen efter, når butikker eller forretninger bukker under.

Udkantsdanmark kan ikke længere opnå finansiering fra de store kreditinstitutter i Danmark. De må basere sig på kassekreditter og almindelige banklån, når de skal købe fast ejendom.

Jeg kunne godt tænke mig at se, hvordan prisudviklingen i hovedstadsområdet ville blive, hvis alle købere ikke kan opnå kreditforeningslån ved køb af ejerlejligheder, villaer og forretningslokaler. Det er ydereligere en skævvridning, som er opstået i det samfund, hvor land er meget langt fra betonbroens caffe latte-mennesker.

Så at statsminister og regering ikke i onsdagens ”forhandling” gav adgang til, at gæster med et lejebevis kan komme til Vestkysten og det øvrige turist-Danmark, er en direkte arrogant hån imod en hel landsdel og en meget udsat befolkningsgruppe. Som jeg håber, samme gruppe vil huske, når de skal sætte kryds næste gang på en valgseddel.

Og jo, nu er alle udskamningssirenerne sat i højt alarmberedskab. Men før I trykker på udskamningsknappen, så husk venligst lige, at lukningen af grænserne var en rent politisk beslutning, som hverken Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen har angivet som havende nogen effekt i det hele taget.

Og derfor er det decideret rent politisk fnidder og statsminsterens ”Jeg skal nok bestemme, hvornår dette sker..”. Jeg siger bare fy da for en situationsfornemmelse, kan ikke være den samme, som blev brugt da vi gik i ”lock down”..!

Kære statsminster, du er til grin, når du siger at kærester og bedsteforældre kan komme, men dem som styrker Danmarks økonomi og små erhvervsdrivendes overlevelse kan komme, når du føler for det. Det er i sandhed ansvarsfølelse og empati på højt plan..!

"At statsminister og regering ikke i onsdagens ”forhandling” gav adgang til, at gæster med et lejebevis kan komme til Vestkysten og det øvrige turist-Danmark, er en direkte arrogant hån imod en hel landsdel og en meget udsat befolkningsgruppe," skriver Tommy Lemquist. Arkivfoto: Mads Dalegaard/Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

To mand reddet fra kæntret skib

Danmark

Lyt her: Erling Fjeldsted kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce