forside

Regeringen vil forbyde roma-lejre og straffe tiggeri

<p>Udlændinge- integrations og boligminister Inger Støjberg holder pressemøde om udlændingedelen af regeringens 2025-plan. Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson</p>

Efter en sommer, hvor roma-lejre har skabt utryghed, vil regeringen give politiet mulighed for at gribe ind.

København. Smadrede bænke, affald og stenkast mod skolebørn.

Politiet har denne sommer fået flere hundrede henvendelser fra danskere, der føler sig utrygge over roma-lejre i deres nærområde.

I København er antallet af anmeldelser til politiet om roma-lejre fordoblet i forhold til sidste år. Det er en del af baggrunden for, at regeringen nu vil sætte hårdere ind.

Som led i regeringens 2025-plan vil udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) forsøge at samle flertal for at kriminalisere lejre i offentlige områder. Samtidig skal straffen for tiggeri fordobles:

- Der skal være ro og orden på de danske gade og stræder. Det er desværre ikke altid tilfældet. Vi har blandt andet set roma-lejre, som har fyldt gadebilledet og skabt utryghed, siger Inger Støjberg på et pressemøde tirsdag.

Ud over at kriminalisere ophold i lejre på offentlige områder vil regeringen også give politiet mulighed for at lave zoneforbud ved gentagne overtrædelser.

- Vi vil sikre, at politiet har ordentlige redskaber til at gribe ind. Det gør vi ved, at lejrene i det offentlige rum fremover bliver kriminaliseret, siger Inger Støjberg.

Regeringen genopliver samtidig et forslag om ubetinget straf for tiggeri, der tidligere har fået kritik fra blandt andre Socialdemokraterne for også at ramme kunne ramme danske hjemløse.

Tiggeri er allerede ulovligt i Danmark, men en tigger kan først straffes, hvis vedkommende allerede har fået en advarsel fra politiet. Hvis regeringen kan samle flertal, bliver den praksis nu ændret.

Ifølge regeringen skal det ikke længere være et krav, at politiet først har givet tiggeren en advarsel. Det skal gøre det lettere for politiet at stoppe tiggeri.

Samtidig ønsker regeringen at fordoble straffen for tiggeri gøre den ubetinget:

- Det betyder, at udgangspunktet vil blive 14 dages ubetinget fængsel i førstegangstilfælde.

Det fremgår af regeringens nye udlændingeudspil "Et stærkere Danmark - styr på flygtningestrømmen".

Udspillet indeholder i alt 44 nye stramninger. De skal lægges oven i de 48 stramninger, som regeringen enten har gennemført - eller har samlet flertal for.

/ritzau/

0/0
Annonce
Lemvig For abonnenter

SSP: De unge skal passe på hinanden

Lemvig

11 partier klar til valgdyst på gymnasiet

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Lemvig For abonnenter

Thyborøn vil åbne udeareal

Kultur For abonnenter

Anne, Sanne og Lis triumferede: Fortræffelig fredagsfest med toptunet trekløver

Forrygende: De 7000 publikummere i Ceres Arena i Aarhus genererer en elektricitet, som forplanter sig ned i halgulvet, allerede inden Anne, Sanne og Lis indtager scenen. Med dette publikum i ryggen kan det ikke gå galt, tænker jeg et par minutter før kampstart. Den forudsigelse viser sig at holde stik. Lyden i arenaen er fremragende (omend til den høje side), bandet spiller nærmest fejlfrit og de tre kvinder, som alles øjne og ører hviler på, leverer ikke mindre end en pragtpræstation. Allerede fra åbningsnummeret, Anne Linnet Bands "You're Crazy", konstaterer jeg, at de tre ikoniske, danske sangerinder synger markant bedre end flertallet af deres jævnaldrende mandlige kolleger. I de første sange er det især Sanne Salomonsens soulede stemme, som imponerer mig. Jeg har ikke hørt hende synge bedre i 15 år. Det er sikkert, selvsikkert og sprudler af determination. Da hun alene på scenen trakterer med "Det er ikke det, du siger", er det svært ikke at få gåsehud i den glohede arena. Ufatteligt, at hun kan proppe så meget nerve og sjæl ind i et nummer, hun må have fremført mange hundrede gange.

Lemvig

Håber på penge til nyt projekt: Thyborøn skal sikres mod vandmasserne

Lemvig

Havne går sammen om at bekæmpe affald fra havet

Annonce