forside

Regeringen vil indføre kollektiv forsikring mod terror

Danskernes økonomiske tab ved en eventuel terrorhændelse skal dækkes efter stormflodsmodel, lyder lovforslag.

Hvis terrorister skulle finde på at angribe Danmark med atomvåben eller kemiske våben, så skal alle borgere være sikret dækning af økonomiske tab. Sådan lyder et lovforslag fra regeringen ifølge netmediet FinansWatch.

Forslaget går ud på at etablere en slags statslig forsikringsordning.

Det skal ske efter samme model som gælder for stormfloder: Der skal oprettes et terrorforsikringsråd. Og det skal afgøre, om der er sket en terrorhandling med nukleare, biologiske, kemiske eller radioaktive våben.

Og rådet kan så udbetale erstatninger for skaderne. Det kan eksempelvis være på bygninger, jord, løsøre, jernbanekøretøjer, motorkøretøjer og skibe.

I dag er det forskelligt, om forsikringer dækker skader forårsaget af terror med masseødelæggelsesvåben. Selskaberne er ikke forpligtet til at tilbyde det.

Det er erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), der står bag forslaget. Det skal førstebehandles tirsdag.

Brancheorganisationen Forsikring & Pension tager ifølge FinansWatch positivt imod forslaget.

- Vi synes, at det er rigtigt fornuftigt, at man moderniserer ordningen og har taget konsekvensen af, at det gamle system har vist sig ikke at være godt nok, siger underdirektør Torben Weiss Garne til FinansWatch.

Alle erstatninger fra den obligatoriske forsikring vil i første omgang blive udbetalt af staten.

I tilfælde af, at ordningen bliver aktiveret, vil de almindelige brandforsikringer blive pålagt et bidrag på fem procent af den årlige præmie. Det opkræves, indtil udeståendet med staten er betalt tilbage.

Derfor vil det ifølge lovforslagets bemærkninger være personer med ejendomme og køretøjer med høje forsikringspræmier, der kommer til at betale mest til ordningen.

0/0
Annonce
Lemvig For abonnenter

SSP: De unge skal passe på hinanden

Lemvig

11 partier klar til valgdyst på gymnasiet

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Lemvig For abonnenter

Thyborøn vil åbne udeareal

Kultur For abonnenter

Anne, Sanne og Lis triumferede: Fortræffelig fredagsfest med toptunet trekløver

Forrygende: De 7000 publikummere i Ceres Arena i Aarhus genererer en elektricitet, som forplanter sig ned i halgulvet, allerede inden Anne, Sanne og Lis indtager scenen. Med dette publikum i ryggen kan det ikke gå galt, tænker jeg et par minutter før kampstart. Den forudsigelse viser sig at holde stik. Lyden i arenaen er fremragende (omend til den høje side), bandet spiller nærmest fejlfrit og de tre kvinder, som alles øjne og ører hviler på, leverer ikke mindre end en pragtpræstation. Allerede fra åbningsnummeret, Anne Linnet Bands "You're Crazy", konstaterer jeg, at de tre ikoniske, danske sangerinder synger markant bedre end flertallet af deres jævnaldrende mandlige kolleger. I de første sange er det især Sanne Salomonsens soulede stemme, som imponerer mig. Jeg har ikke hørt hende synge bedre i 15 år. Det er sikkert, selvsikkert og sprudler af determination. Da hun alene på scenen trakterer med "Det er ikke det, du siger", er det svært ikke at få gåsehud i den glohede arena. Ufatteligt, at hun kan proppe så meget nerve og sjæl ind i et nummer, hun må have fremført mange hundrede gange.

Lemvig

Håber på penge til nyt projekt: Thyborøn skal sikres mod vandmasserne

Lemvig

Havne går sammen om at bekæmpe affald fra havet

Annonce