Annonce
Struer

Regionen har også kun generelle svar i brandsag med 38-årig

Branden fandt sted her i Kirkegade i Struer. Foto: Frede Stengaard
Det er ikke nemt at finde ud af, om der kunne have været gjort noget med de advarsler, som kom i forhold til en 38-årig mand, der er nu er fængslet for at have sat ild på sin lejlighed.
Annonce

Struer: Der er i sagen om den 38-årige mand, som i weekenden blev varetægtsfængslet for at skulle have sat ild til sin egen lejlighed i Struer, blevet sat spørgsmålstegn ved, hvorfor myndighederne ikke gjorde noget, når der nu var blevet advaret om manden.

Struer Kommune har forklaret sig i sagen i generelle vendinger, og det samme sker, når man retter henvendelse til Region Midtjylland - nærmere bestemt psykiatri- og socialudvalget.

Her sidder Jacob Isøe Klærke (SF) som formand.

Han kender ikke nærmere til den konkrete sag i Struer, men kan sige, at det rent principielt handler om, hvilken situation man står i.

Er der i første omgang tale om en psykisk syg person eller ej, og er der eventuelt mulighed for frivillig behandling.

Annonce

Helst frivilligt

Hvis frivillig behandling ikke kan lade sig gøre, er der ifølge Jacob Isøe Klærke en række regler angående tvang.

- Det kan være, hvis man er til fare for sig selv eller andre, siger regionsrådspolitikeren og fortæller, at de ser tilfælde, hvor borgere ikke ønsker behandling, og at man derfor ikke kan komme til at sætte ind tidligt i forløbet, før lovens regler er opfyldt for tvangsbehandling.

I regionens regi har man en række støttetilbud for eksempel specialpsykiatriske botilbud, hvor man som udgangspunkt bor frivilligt.

Det er ifølge Jacob Isøe Klærke læger, der i samarbejde med psykiatrien og politiet vurderer, hvornår der er behov for tvang.

- Man behøver ikke have en dom for at gå ind i den del, men man forsøger altid at lave en frivillig indlæggelse, siger SF'eren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Næste skridt mod legeland i Lemvig

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

Annonce