Annonce
Holstebro

Regionspolitiker: Forrykt at fjerne ambulance nummer to fra Struer

Lars Møller Pedersen (S) vil gøre, hvad han kan, for at få regionsrådet med på at ændre i udbudsbetingelserne, så Struer kan beholde ambulance nummer to på basen i Struer. Foto: Johan Gadegaard
Lars Møller Pedersen (S) frygter, at især thyholmerne bliver ladt i stikken, hvis planerne om at reducere beredskabet i Struer bliver vedtaget på et møde i regionsrådet 30. oktober.
Annonce

Nordvestjylland: Hospitalsudvalget i Region Midtjylland lægger op til at droppe ambulance nummer to i Struer og flytte dens base til Holstebro, når hele det regionale ambulanceberedskab bliver sendt i udbud i løbet af første halvår af 2020.

- Det er fuldstændig forrykt, mener Lars Møller Pedersen (S), som blev valgt ind i regionsrådet fra sin base som byrådspolitiker i Struer.

- Vi fik ambulance nummer to i Struer som kompensation for den generelle centralisering af sygehusene i Region Midtjylland i 2011, og samtidig blev der afsat penge i et forlig mellem regeringen og Dansk Folkeparti til sundhedshusene i både Holstebro og Lemvig, fortæller han.

Dagambulancen i Struer var således alt, hvad regionen kunne tilbyde borgerne i Struer Kommune som plaster på det blødende sår, der opstod, da det blev besluttet at nedlægge regionshospitalet i Holstebro til fordel for Gødstrup-byggeriet, som nu står til at blive indviet engang i løbet foråret 2021.

Går der 13 minutter, er der kun en minimal chance for at overleve i tilfælde af et hjertestop. Så vi skal selvfølgelig beholde ambulance nummer to i Struer, og så skal den iøvrigt også bruges efter hensigten.

Lars Møller Pedersen (S), regionsrådsmedlem, Struer

Annonce

Thyholmerne ladt i stikken

Det skete i særdeleshed for at sikre et forsvarligt beredskab i tilfælde af alvorlige ulykker eller akut sygdom på Thyholm.

Her var responstiderne de dårligste i hele landet, hvis man ser bort fra nogle af øerne, hvor ambulancerne skal fragtes over med færge - og sådan er det stadigvæk.

Ifølge de seneste opgørelser, som blev præsenteret for hospitalsudvalget i Region Midjylland 11. marts, er det kun 4,2 procent af ambulancerne, der når frem inden for 10 minutter i tilfælde af for eksempel et hjertestop, og kun lidt over halvdelen er fremme inden for 15 minutter.

- I Struer er det 84,7 procent af ambulancerne, der er fremme, inden der er gået ti minutter, fortæller Lars Møller Pedersen, idet han må konstatere, at thyholmerne bliver ladt i stikken.

- Går der 13 minutter, er der kun en minimal chance for at overleve i tilfælde af et hjertestop. Så vi skal selvfølgelig beholde ambulance nummer to i Struer, og så skal den iøvrigt også bruges efter hensigten, mener han.

Annonce

Kører mere i Holstebro

Formålet med dagambulancen, som fik base i Struer i 2011, var, at den primært skulle være med til at sikre et forsvarligt akutberedskab på Thyholm, og i starten blev den da også sat i venteposition på en forpost, hvor redderne sad klar til at yde akut assistance i hele den nordlige del af Struer Kommune, når uheldet var ude.

Men skridt for skridt er der ændret i brugen, så den i dag bliver brugt til udrykninger i hele regionen - mange i Holstebro og i visse tilfælde også til trafikulykker så langt væk som i Randers.

Dette er så et af de afgørende argumenter for, at der ikke længere skulle være behov for at beholde basen i Struer.

- Vi har fået oplyst, at den har flere kørsler i Holstebroområdet, fortæller formanden for hospitalsudvalget i Region Midtjylland, Henrik Gottleib Hansen (S).

- Det er det, vi har kunnet forholde os til, da et enigt udvalg sendte forslaget til en ny fordeling af ambulancerne i Region Midtjylland i det nye udbud videre til forretningsudvalget 23. oktober, fortæller han.

Annonce

Det haster

Indtillingen efter mødet i hospitalsudvalget mandag den 7. oktober er altså stadigvæk, at Holstebro får tildelt dagambulancen, som har haft base i Struer siden 2011, når det nye akutberedskab kommer i udbud i 2020.

Derefter skal der tages endelig stilling til udbudet på et møde i regionsrådet onsdag den 30. oktober.

- Så det haster, hvis vi skal sikre den ambulance, vi har krav på her i Struer, konstaterer Lars Møller Pedersen (S).

- Ifølge statistikkerne var der tale om 71 udrykninger til akutte sygdomstilfælde og ulykker til Thyholm i 2018. Det er mindst 71 personer, som har været i livsfare, og så har de krav på den samme sikkerhed for, at der er hjælp at hente, som alle andre i landet, mener han.

Annonce
Annonce
Lemvig

Boliger er tættere på en realitet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce