Annonce
Vestjylland

Regionsrådet uddeler penge til bedre kræftbehandling

Bedre og hurtigere udredning af kræftpatienter skal blandt andet sikres med flere CT-scanninger på regionshospitalerne. Arkivfoto
I alt 25 millioner kroner fra Folketingets Kræftplan IV er nu blevet fordelt mellem Region Midtjyllands sygehuse. Pengene er øremærket til undersøgelser og behandling af kræftpatienter og skal blandt andet bruges på at uddanne flere brystkirurger og radiologer.
Annonce

Region Midtjylland: Nu får sundhedspersonalet på Region Midtjyllands sygehuse lidt bedre mulighed for at leve op til kravene i de forskellige kræftpakker om hurtig og bedre udredning af kræftpatienter. Regionsrådet har nemlig netop fordelt en pose penge, som Folketinget som led i den nationale Kræftplan IV har bevilget og øremærket til formålet.

Hospitalerne i Region Midtjylland får samlet 24,2 millioner kroner, hvoraf de 15 millioner går til Aarhus Universitetshospital. Sygehusene kan dog ikke bruge pengene, som de vil. De skal bruges på blandt andet flere læger, sygeplejersker og scanninger til kræftpatienter. Generelt kan man sige at øge kapaciteten og udvikle nye og målrettede kræftbehandlinger. I Region Midtjylland skal de ekstra penge især bruges på undersøgelse og behandling af patienter med lunge- og brystkræft.

- Hospitalerne kommer næste år til at kunne undersøge og behandle flere kræftpatienter på områder, hvor de i dag er udfordret. En af udfordringerne er, at regionen blandt andet mangler brystkirurger og radiologer, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S), som derfor glæder sig over, at hospitalerne nu laver fokuserede uddannelsesforløb for begge grupper.

Annonce

Fordeling af pengene

De ekstra penge er afsat for at imødegå en udvikling, hvor antallet af patienter med kræft stiger. Stigningen skyldes først og fremmest, at flere danskere bliver ældre.

De 24,2 millioner fordeles helt præcist på følgende måde:

Aarhus Universitetshospital får 15 millioner kroner til personlig medicin, kikkertundersøgelser, rekonstruerende brystoperationer, skånsom prostatakræftudredning og uddannelsesforløb i brystkirurgi og radiologi.

Hospitalsenhed Midt får 1,7 millioner kroner til MR-scanninger, nye arbejdsgange og uddannelsesforløb i brystkirurgi og radiologi.

Hospitalsenheden Vest får 4,3 millioner kroner til kikkertundersøgelser, PET-scanninger og CT-scanninger.

Regionshospitalet Horsens får 1,2 millioner kroner til CT-scanninger, og Regionshospitalet Randers får to millioner kroner til CT-scanninger og livmoderhalskræftscreeninger.

Med pengene bliver et midlertidigt tilbud gjort permanent. Det gælder behandlingen med personlig medicin til kræftpatienter, for hvem der ikke er andre behandlingsmuligheder. Med personlig medicin menes, når man for eksempel ud fra genetisk information tilpasser både behandling og medicin til den enkelte patients biologi og fysiologi.

Faktisk er der 25 millioner kroner i den pose med penge, som Regionsrådet har delt ud af. 800.000 kroner er således ikke delt ud, men ifølge Anders Kühnau vil de efter råd fra eksperter formenlig komme udviklingen af den digitale patologi til gode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Forsøgte at bryde døre op

Annonce