Annonce
Holstebro

Regnfuldt år: Holstebro er vådest i hele landet

Holstebro Kommune er den kommune, hvor det hidtil har regnet mest i hele landet i år. Og måske kan det nå op på regnmængden her i 2015, hvor det har regnet næstmest nogensinde. Arkivfoto: Morten Stricker
Det har regnet ekstremt meget i år og ikke mindst i september og oktober. Men Holstebro Kommune er det sted, hvor det siden januar har regnet allermest i hele landet. Og allermest på renseanlægget.
Annonce

HOLSTEBRO: Det bliver ofte set som ærefuldt at være størst eller flest - eller når en by får mere end andre.

Men i et ualmindeligt regnfuldt år, hvor mange marker drukner i regn, er det en ringe trøst, at det har regnet allermest i Holstebro Kommune, når man kigger ud over hele Danmark.

Indtil nu har det regnet i alt 863 millimeter i Holstebro Kommune, skriver DR.dk ud fra tal fra DMI - Danmarks Meteorologiske Institut.

Med 862 millimeter regn følger Herning lige efter, mens Billund er nummer tre og Struer nummer fire i landet med 854 millimeter regn. Generelt har den samlede regnmængde været størst i Vestjylland og ned mod Vejle.

Holstebro kan i år nå over én meter regn, hvis det regner de normale cirka 200 millimeter i resten af året. Det er dog tvivlsomt, om den samlede regnmængde i landet når op på niveau med 2015, hvor der faldt 1118 millimeter regn i gennemsnit - og heraf 327 millimeter i årets to sidste måneder.

Ifølge målingerne er 2015 det næstvådeste år nogensinde på landsplan.

I år har det regnet mindst i Lolland Kommune - og på målestationen i Langø er der kun målt 325 millimeter regn siden første januar.

Det er en tredjedel af de 946 millimeter, der er målt på Holstebro Renseanlæg, som er det sted, hvor der er målt mest regn i hele landet.

Den mørke plet omkring Holstebro viser, at her har det regnet mest i år, mens det har regnet mindst på Lolland. Ill.: Dmi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Forsøgte at bryde døre op

Annonce