Annonce
Erhverv

Rejsedirektør rystet over nye rejsevejledninger

Direktøren for Holstebro Rejsecenter, Peter Kjærgaard, troede, han hørte forkert, da han hørte datoen den 31. august for de nye rejsevejledninger. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Direktøren for Holstebro RejseCenter, Peter Kjærgaard, er fuldstændig uforstående over for, at de nye rejsevejledninger er så hårde og skal gælde i hele tre måneder. Det vil ramme branchen hårdt.
Annonce

Holstebro: - Jeg er rystet ud over alle grænser. Det er vildt. Der var ingen, der havde set det komme, siger direktør for Holstebro RejseCenter, Peter Kjærgaard.

Fredag meldte regeringen de opdaterede rejsevejledninger ud, og danskerne frarådes at rejse til alle andre lande end Tyskland, Norge og Island indtil den 31. august.

- Jeg troede jo nærmest, at jeg hørte forkert, da jeg hørte datoen den 31. august første gang. Hvordan kan de se så langt frem? De må formentlig have en sundhedsfaglig viden, som vi andre ikke har. Flere lande i Europa begynder så småt at lukke op igen, men os danskere må bare ikke rejse dertil, siger Peter Kjærgaard.

Han kan heller ikke forstå, at en så voldsom udmelding kommer blot få dage før, at den nuværende rejsevejledning udløber med udgangen af maj.

- Det her har man formentlig vidst i et stykke tid. Hvorfor melder man så ikke bare ud noget før og f.eks. tager én måned ad gangen, siger Peter Kjærgaard.

Holstebro RejseCenter er hårdt ramt, men ifølge Peter Kjærgaard er der andre rejsebureauer, der er hårdere ramt.

- De, der primært lever af private ferierejser om sommeren, bliver virkelig hårdt ramt, og der bliver behov for nye hjælpepakker til rejsebranchen. Det er der ingen tvivl om. Det er virkelig et hårdt slag det her, siger Peter Kjærgaard.

Annonce

Trukket rundt ved næsen

Han føler, at rejsebranchen bliver trukket rundt ved næsen af regeringen med så sen en udmelding om de nye rejsevejledninger.

- Når først datoen den 31. august er meldt ud, så kan det ikke ændres. Annulleringen af rejserne begynder jo med det samme, siger Peter Kjærgaard, der har erhvervsrejser som et vigtigt element i sit rejsebureau.

Han kan kun få øje på én fordel ved de nye rejsevejledninger, og det er i forhold til dem, der måtte være utrygge ved at rejse ud.

- Hvis der nu f.eks. er en familie, der har bestilt en rundrejse i USA i juli, så kan den både være utryg på grund af corona, og samtidig kan den ikke - og det kan vi heller ikke endnu - vide, hvor meget der er lukket op i USA. Den familie er nu sikker på at kunne få alle penge retur på grund af rejsevejledningerne, siger Peter Kjærgaard.

Han har stadig 13 af sine 16 medarbejdere sendt hjem med lønkompensation. Han regner dog med, at flere af dem skal på arbejde i hvert fald tirsdag den 2. juni, hvor en række kunder formentlig vil ringe for at få afklaret deres situation.

- Jeg håber, at lønkompensationen bliver forlænget hen over sommeren. Det bliver tidligst i august, at vi får noget at lave igen. Her i andet kvartal havner vores omsætning på stort set nul. Vi sælger ingen rejser i øjeblikket, og vi mangler også retningslinjer for, hvordan vi skal håndtere de annullerede rejser, siger Peter Kjærgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce