Struer

Rejsegilde på ny institution i vestbyen

Lederen af Vestbyens Dagtilbud, Vivi Rokkjær, viser børnene rundt i de kommende lokaler. Foto: Morten Stricker

Fredag var der rejsegilde på den nye daginstitution i vestbyen i Struer. Håndværkerne blev takket for indsatsen, og børnehavebørnene fik et kig rundt i de lokaler, som de efter planen kan tage i brug til sommer.

Struer: Fredag middag var der rejsegilde på den nye daginstitution i vestbyen i Struer, og det var et rejsegilde med det obligatoriske indhold: Diverse taler med rosende ord til håndværkerne og andre samarbejdspartnere, et trefoldigt leve for byggeriet og så afslutningsvis pølser samt øl og sodavand til at skylle efter med.

Det er måske en tilsnigelse at kalde det en ny daginstitution. Der er nemlig tale om en udvidelse af den eksisterende børnehave Bulderby, der er en del af Vestbyens Dagtilbud.

Men det kommer nok til at føles som en ny institution. Den nye bliver nemlig næsten dobbelt så stor som den gamle.

Bulderby bredte sig over 665 kvadratmeter, og den nye, integrerede daginstitution kommer til at rumme 1245 kvadratmeter.

- Vi var omkring 85 børnehavebørn i den gamle institution. I den nye bliver vi cirka 120 børnehavebørn og 24 vuggestuebørn, og desuden bliver der gæstepladser til dagplejen, fortalte lederen af Vestbyens Dagtilbud, Vivi Rokkjær, til avisens udsendte, inden selve rejsegildet gik i gang.

Hele herligheden koster i omegnen af 13 millioner kroner, og den nye institution skulle gerne kunne tages i brug til sommer.

Vi har perfekte rammer i øjeblikket på Parkskolen, men selvfølgelig glæder vi også til at kunne tage den nye bygning i brug.

Vivi Rokkjær, leder af Vestbyens Dagtilbud.
Det er spændende at se, men selvfølgelig er det svært at forestille sig det færdige resultat. Foto: Morten Stricker

Flyttede ind på skolen

I august sidste år rykkede børn og voksne ud af bygningen for at overlade den til håndværkerne. Bulderby rykkede blot over på den anden side af parkeringspladsen og ind på Parkskolen.

- Parkskolen kunne rykke lidt sammen med deres klasser, og så blev der plads til os. Vi har perfekte rammer i øjeblikket på skolen, men selvfølgelig glæder vi også til at kunne tage den nye bygning i brug, sagde Vivi Rokkjær.

Hun var den første af rejsegildets talere. Hun kunne fortælle, at ønsket om en integreret institution med både børnehave og vuggestue går 10 år tilbage. Men så gik der "politik i sagen", og planerne blev udskudt.

- Med den nye institution bliver det endnu mere attraktivt at bosætte sig i dette område af byen. Nu kan børnene være i pasning og skole i stort set det samme område, indtil de går ud af 9. klasse, sagde Vivi Rokkjær.

Peter Vestergaard (R), formand for børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune, glædede sig over, at de to børnehaver, Bulderby og Foldgårdsparken, nu bliver samlet under samme tag.

- Det giver fagligheden et løft, sagde Peter Vestergaard, der også havde noteret sig, at den nye institution får eget køkken og dermed kan tilbyde børnene en frokostordning.

Skal have nyt navn

Foldgårdsparkens Børnehave, der tæller cirka 40 børn, bliver lukket til august, og dermed vil Vestbyens Dagtilbud befinde sig på én adresse, Park Allé 14.

Det er arkitekt Freddy Nielsen fra FN Arkitekter i Struer, der har slået stregerne til den nye institution. Han var tredje og sidste taler, og som de to andre roste han også samarbejdet med håndværkerne og andre samarbejdspartnere. Desuden sørgede han for, at der blev udråbt et trefoldigt leve for byggeriet.

Så var der ellers pølser fra den til lejligheden opstillede pølsevogn samt øl og sodavand. Og lidt senere var det børnenes tur til at kigge nærmere på deres nye institution. De gik sammen med personalet ind i de rå lokaler, der om et halvt års tid tager sig fuldstændig anderledes ud. Og til den tid skal institutionen formentlig også have et nyt navn. Vivi Rokkjær forventer at udskrive en navne-konkurrence, så alle kreative forslag kan komme på bordet.

Den oprindelige bygning blev bygget i slutningen af 1970'erne til VUC. Børnehaven rykkede ind i 1985.

0/0
Annonce
Struer For abonnenter

Når nogen har fødselsdag, laver vi en hel flagallé herude

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Ulv eller sjakal? Noget er på færde på Tangen

Lemvig

Ungdommen går sammen på Tangen

Lemvig For abonnenter

Tre huller i bybilledet fyldes ud

Lemvig

FCM-spillere skal træne i Harboøre

Livsstil For abonnenter

Lisbeth Østergaard: Du skal kunne finde lykken i leverpostejslivet

Sport For abonnenter

- Nu er det mig, de andre holder øje med og måler sig op imod

Lemvig For abonnenter

Skal der spares eller ej: Vi aner ingenting

112

Ville undvige dyr - endte på taget

Annonce