Annonce
Lemvig

Stort byggeri på Østhavnen: Rejsegildet var også i to etaper

Gæsterne til rejsegildet spredte sig over begge etager.Foto: Morten Stricker
Et stort antal borgere benyttede sig af lejligheden til at få det første indtryk af Klimatorium på Østhavnen

Lemvig: Akkurat som man taler om, at Klimatorium på Østhavnen skal opføres i to etaper, så var rejsegildet onsdag også delt op i to etaper.

Ganske usædvanligt forløb rejsegildet over den halve eftermiddag. Det skyldtes, at æresgæster kunne på forskellige tidspunkter. Man startede klokken 15.00 med det almindelige rejsegilde med håndværkerne, hvor også de fleste borgere kom, og hvor byrådet var med. Byrådet skulle senere på eftermiddagen til møde med havnebestyrelsen i Thyborøn, så derfor skulle de med klokken 15.00.

Men der var også gæster fra samarbejdspartneren Coast 2 Coast, og de var involveret i et andet arrangement midt på eftermiddagen, så de kunne så først sidst på dagen, hvor de ankom med bus. Det betød, at talerne blev holdt to gange, og at der var god tid for borgere til at komme for at studere nybyggeriet, og det vurderes ud fra pølsespisningen og uddelingen af øl, at der var omkring 350 i løbet af eftermiddagen.

De fik det første indtryk af Klimatoriums to etager, og de kunne få en rundvisning. Mange nød også den fantastiske udsigt over fjorden, som der vil være fra 1. salen med de store vinduer.

- Vi følger tidsplanen. Det var ellers en svær begyndelse, hvor maskinerne kørte fast den første dag. Men en dårlig generalprøve giver en god premiere, og vi følger tidsplanen i dag. Alle 1200 pæle er rammet i jorden, og vi kan nu se, hvordan byggeriet vil udforme sig, sagde direktør for Lemvig Vand og Spildevand, Lars Nørgård Holmegaard, da han bød velkommen fra toppen af trappen op til 1. salen.

Det er fem år siden, tankerne om Klimatorium startede, og nu kan man se, byggeriet forme sig.

- Klimatorium er både en bygning og en forening. I kan glæde jer til de spændende udstillinger, der vil komme i stueetagen, sagde han.

Der er indvielse af Klimatorium 20. august.

Formanden for Lemvig Vand og Spildevand, Steffen Damsgaard, kunne fortælle om, at der snart vil være studerende, forskere og andre, der vil komme til og fra Klimatorium, og der vil opstå samarbejder og forskningsresultater, som vil kommer lokalområdet og dens virksomheder til gode.

- Ja, det vil komme os alle til gode., sagde han, og pointerede de internationale samarbejder, der allerede er opstået, og som der vil blive flere af.

Steffen Damsgaard glædede sig over, at så mange borgere var mødt op, og han håbede, de ville følge interesserede med i byggeriet frem til åbningen 20. august.

- Det er et byggeri, som selv Euroman har kåret til at høre til blandt de 10 byggerier i Danmark, man vil glæde sig til i 2020.

Project manager Thomas Käszner, 3XN A/S repræsenterede konsortiet bag vinderprojektet, og han sluttede talerrækken med en tak til håndværkerne og en uddybelse af, hvad et rejsegilde er, og hvordan det skal gennemføres for at holde den gode stemning hos håndværkerne.

Klimatorium modtog en spændende gave fra Miljø- og fødevareministeriet, Region Midt, VIA University College og NIRAS – et Hackathon til afholdelse i Klimatorium i november.

Et Hackathon er en lokal klimacase for kommende klimastudenter ved Lemvig Gymnasium i november 2020 som opstart på deres klimaretning. I Hackathonet inviteres også klima- og vandstuderende, unge i branchen og erfarne fagfolk.

Udsigten er flot fra 1. salen. Foto: Morten Stricker
Direktør Lars Nørgård Holmegaard fra toppen af trappen. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fokuseret indsats gav bonus

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

Annonce