forside

Rejsehold skal få det offentlige sygefravær bragt ned

Regeringen med innovationsminister Sophie Løhde (V) har forhandlet en aftale på plads med Danske Regioner og KL om ledelse og kompetencer. (Arkivfoto).

Regeringen, regioner og KL aftaler offentligt ledelsesløft, hvor rotationsforløb for ansatte er del af aftale.

En stærkere ledelse i den offentlige sektor, og et sygefravær, der falder år for frem mod 2022.

Det er nogle af ambitionerne i en aftale om ledelse og kompetence i den offentlige sektor, som regeringen, Danske Regioner og Kommunernes Landsforening (KL) er blevet enige om.

Regeringen spillede 9. januar ud med sit udspil til en ledelses- og kompetencereform, og nu er en aftale på plads.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) mener, det er vigtigt, at aftalen går på tværs af stat, regioner og kommuner.

- Ledere og medarbejdere gør hver dag en kæmpe forskel i den offentlige sektor. God ledelse er også afgørende for, at vi på tværs af stat, regioner og kommune fortsat kan fastholde og tiltrække motiverede ledere og medarbejdere, siger hun.

Regeringen, KL og Danske Regioner er i aftalen enige om at arbejde for, at sygefraværet i stat, kommuner og regioner fortsat skal falde år for år frem mod 2022.

- I virkeligheden håber vi at fortsætte den positive udvikling, hvor sygefraværet i den offentlige sektor er faldet. Men vi kan også konstatere, at sygefraværet stadig er højt mange steder i den offentlige sektor, siger Sophie Løhde.

For at få sygefraværet ned er det eksempelvis aftalt, at der nedsættes et rejsehold, som skal rejse rundt i landet og rådgive på arbejdspladser.

Og for at skabe sammenhæng på tværs af stat, kommuner og regioner skal der udvikles modeller for et rotations- og praktikforløb for de ansatte.

Konkret er målet at gøre det nemmere at give ledere og medarbejdere mulighed for i en periode at rokere mellem offentlige arbejdspladser og udveksle erfaringer.

KL-formand Jacob Bundsgaard (S) glæder sig også over, at stat, regioner og kommuner med aftalen går sammen om at skabe større sammenhæng.

- De offentlige topledere skal gå forrest i udviklingen og arbejdet for, at borgerne oplever, at den offentlige sektor er tænkt sammen og hænger sammen, udtaler formanden blandt andet i en pressemeddelelse.

- Det får de endnu bedre mulighed for med det nye forløb, hvor de både kan få større indsigt i hinandens ledelsesudfordringer og -muligheder og i fællesskab drøfte og styrke den ledelse, der bedrives på topniveau.

Også Danske Regioners næstformand, Ulla Astman (S), er tilfreds.

- Ledere og medarbejdere i den offentlige sektor gør det rigtig godt i dag. Det er det, vi bygger videre på med den aftale, vi nu har indgået, siger hun i en pressemeddelelse.

0/0
Annonce
Lemvig For abonnenter

SSP: De unge skal passe på hinanden

Lemvig

11 partier klar til valgdyst på gymnasiet

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Lemvig For abonnenter

Thyborøn vil åbne udeareal

Kultur For abonnenter

Anne, Sanne og Lis triumferede: Fortræffelig fredagsfest med toptunet trekløver

Forrygende: De 7000 publikummere i Ceres Arena i Aarhus genererer en elektricitet, som forplanter sig ned i halgulvet, allerede inden Anne, Sanne og Lis indtager scenen. Med dette publikum i ryggen kan det ikke gå galt, tænker jeg et par minutter før kampstart. Den forudsigelse viser sig at holde stik. Lyden i arenaen er fremragende (omend til den høje side), bandet spiller nærmest fejlfrit og de tre kvinder, som alles øjne og ører hviler på, leverer ikke mindre end en pragtpræstation. Allerede fra åbningsnummeret, Anne Linnet Bands "You're Crazy", konstaterer jeg, at de tre ikoniske, danske sangerinder synger markant bedre end flertallet af deres jævnaldrende mandlige kolleger. I de første sange er det især Sanne Salomonsens soulede stemme, som imponerer mig. Jeg har ikke hørt hende synge bedre i 15 år. Det er sikkert, selvsikkert og sprudler af determination. Da hun alene på scenen trakterer med "Det er ikke det, du siger", er det svært ikke at få gåsehud i den glohede arena. Ufatteligt, at hun kan proppe så meget nerve og sjæl ind i et nummer, hun må have fremført mange hundrede gange.

Lemvig

Håber på penge til nyt projekt: Thyborøn skal sikres mod vandmasserne

Lemvig

Havne går sammen om at bekæmpe affald fra havet

Annonce