Annonce
Basketball

Rejste over 6000 kilometer og blev kaptajn: Nu skal 'Maddie' lede Lemvig ud af krisen

Madison Dackin med nummer 14 på trøjen står over for en vigtig opgave. Hun skal vise vejen til bedre tider for de hvidklædte basketdamer. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der er altid store forventninger til de amerikanske spillere, der kommer til Lemvig Basket for at spille i ligaen. Det er bestemt ingen undtagelse for holdets nye kaptajn, Madison Dackin, der forsøger at gå forrest og motivere sine holdkammerater i en svær tid.

Lemvig: "Maddie!" "Maddie!".

Råbene runger tit i de danske haller, når Lemvigs basketdamer tørner ud i ligaen. 23-årige Madison Dackie er som guard oftest spilfordeleren, der skal bevare overblikket og spille sine holdkammerater fri eller selv forsøge sig med et skud.

Det er dog ikke hendes eneste rolle. Som anfører følger nemlig også et naturligt ansvar om at føre an i truppen og holde hovedet højt, selvom det går skidt.

Da avisen møder hende efter holdets sjette nederlag i træk, smiler hun over hele ansigtet. Godt nok er hun lige trådt ud af et omklædningsrum fyldt af sure og skuffede miner, men det ser ikke ud til at ødelægge hendes dag.

- Vi forsøger at bevare den positive stemning, og så snakker vi om hvilke ting, vi skal lave om på efter sådan en kamp. Målet er, at vi allerede skal implementere de ændringer fra på mandag, fortalte Madison Dackin efter svirperen på 95-56 til BK Amager i lørdags.

Annonce

Madison 'Maddie' Dackin

Født 21. maj 1996 i Lima i staten Ohio, USA. Færdiggjorde sin collegeuddannelse på Ashland University inden hun skiftede til Lemvig.

Aktuelt er hun den spiller - sammen med Ena Viso fra BK Amager - der har lavet flest assists i basketligaen. 23 gange i seks kampe har hun lagt op til point.

Hun er også ligaens topscorer, når det gælder spilletid. 231,5 minutters basket har hun indtil videre spillet i løbet af de seks kampe. I gennemsnit har hun altså spillet 38,58 minutter ud af 40 minutter per kamp.

Mørkt eventyr

Det store runde 0 ud for vestjyderne i ligatabellens pointoversigt efter seks kampe taler for sig selv. Og som det oftest er med kedelige stimer, er de svære at bryde ud af, jo længere de varer.

Det kan Maddie, som hun både kaldes af spillere og trænere, nikke genkendende til.

- Fysisk bliver vi udfordret, men det er særligt den mentale opgave, som hurtigt kan gå os på ude på banen, siger kaptajnen, som tilbage i august flyttede fra den amerikanske by Lima i staten Ohio til Lemvig.

6467 kilometer rejste den 23-årige basketspiller for at prøve lykken i Danmark på professionelt plan.

Stadig sjovt

Tilbage står spørgsmålet, om det mon stadig er en fed oplevelse på trods af, at hver uge byder på nye nederlag. Det hersker der ikke meget tvivl om for amerikaneren.

- Det har været sjovt og rart at møde alle de andre på holdet, og de er meget lette at snakke med. Det har selvfølgelig været noget anderledes at bo i Lemvig, men jeg synes, det er en dejlig, lille by at være i, siger hun med et smil.

Den optimisme får basketdamerne brug for de kommende uger. Næste opgave for Lemvig er ude mod ligaens førerhold, Hørsholm 79'ers, på lørdag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

112

Mand løb nøgen rundt

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

Lemvig

Minister afkræves svar om Høfde 42

112

Fik to anmeldelser om biler på havnen

Annonce