Lemvig

Rekord-resultat af Riis Rejser

Brødrene Søren og Jacob Riis kom ud af 2018 med er rekord-resultat for Riis Rejser. Og 2019 er startet godt - bortset fra rejserne til Island... Arkivfoto
Riis Rejser passerede de 10 millioner kroner efter skat i regnskabsåret 2018

Lemvig: Riis Rejser satte ny rekord med det hidtil bedste økonomiske resultat, da man i regnskabsåret 2018 kunne notere sig et resultat på lige godt de 10 millioner kroner efter skat.

Det er der naturligvis stor tilfredshed med hos ejer-brødrene Søren og Jacob Riis, der driver rejseselskabet fra Lemvig og Lyngby.

- Vi er selvfølgelig glade for resultatet. Men vi synes også, at vi og vore kolleger på kontorerne og på rejserne træner rimeligt hårdt hver dag, så når tingene lykkes, er det en stor tilfredsstillelse, siger Søren Riis.

Han og Jacob er fjerde generation. Virksomheden kan føres 120 år tilbage, hvor Jens Fjordside startede med en dagvogn fra Bovbjerg til Lemvig. I 2001 overtog Søren og Jacob Riis virksomheden fra deres forældre, og siden er det kun gået fremad. I 2018 havde Riis Rejser cirka 32.000 gæster, og mange af dem er midt- og vestjyder. Der var cirka 7000 her fra landsdelen med Riis Rejser i 2018.

Klar kundeprofil

Der er 11 medarbejdere medregnet de to ejere i den administrative del af Riis Rejser. Så er der cirka 80 rejseledere og 150 chauffører, som er engageret på rejserne. Riis Rejser fokuserer udelukkende på at være landsdækkende på selskabsrejser med bus, fly/bus og flodkrydstogter.

- Vi har en klar kundeprofil. Vore kunder er mellem 55 og 90 år, og de elsker at være sammen med andre mennesker, også når de er på rejse. De kender alt til fællesskabets spilleregler, så vore kunder ved, hvad der kræves for at være med på en selskabsrejse. Man skal smile og hygge sig, og være helt bevidst om, at jo mere man giver ind af sig selv til fællesskabet, desto mere får man igen. Det er i vore øjne det bedste udbytte, vore kunder får ved at rejse med os, uanset om rejsen går til Neumünster eller Nordkap, siger Jacob Riis.

Derfor er rejseledere og chauffører af afgørende betydning.

- Vore rejseledere skal ikke nødvendigvis være orakler, som kan lire krige og årstal af sig i et væk. Vi satser på gode generalister, der kan give grundlæggende oplysning serveret på en god og underholdende måde. Men vigtigst af alt er, at rejselederne har fornemmelse for gæsterne og kan møde dem med et smil og et glimt i øjet, siger Søren Riis.

I øvrigt er chaufførerne ikke direkte ansat af Riis Rejser, men hos de vognmænd, man samarbejder med.

- Vi opfatter langt hen ad vejen chaufførerne som "vore egne", fordi de er så vigtige i forhold til deres engagement, venlighed og behandling af gæsterne.

Fingrene i driften

Jacob og Søren Riis har selv fingrene dybt nede i driften hver dag.

- Vi har et godt samarbejde med vore medarbejdere, uanset om de arbejder med salg, produktion, økonomi eller markedsføring. Vi gør en stor indsats for at gøre tingene ens, så en anden kan tage over i tilfælde af sygdom. Det minimerer risikoen for fejl, selv om det ikke er en særlig eksotisk eller charmerende måde at arbejde på, siger Jacob Riis, der selv har omkring 100 rejsedage om året, når han besøger hoteller og andre leverandører.

De to brødre er enige om, at nærheden til medarbejdere og kunder er en af grundene til succes.

- Jeg har for eksempel ofte vagttelefonen uden for åbningstiden, så det er mig, gæster oftest taler med en søndag aften, hvis de for eksempel må melde afbud til en rejse mandag morgen på grund af sygdom. Og det er mig, chaufføren taler med, hvis han holder I Herning, og et par gæster ikke er dukket op, så større er butikken altså ikke, siger Søren Riis.

Island er for dyr

Det er gået godt i 2018, og 2019 er startet fint. Riis Rejser er 7-8 procent foran sidste års salgstal, og der er stort salg af rundrejser på ni til 15 dage.

- Vi har solgt cirka 21.000 ud af de godt 30.000 rejser, vi håber at få solgt i år. Der er lang vej igen, og vejr og pris betyder meget. Vore rejser er ofte prisfølsomme, og nogle gange kan prisudviklingen på et enkelt rejsemål løbe særdeles stærkt. Så reagerer kunderne, siger Søren Riis.

Han nævner som eksempel, at rejser til Island er steget med små 2000 kroner fra sidste år til i år.

- Så kvitterer vore kunder med ikke at købe rejsen, men i stedet købe andre af vore rejser. Så enkelt er det..."

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Lemvig

Landsbyhøjskole for 24. gang: En uge med et hav af aktiviteter

Sport For abonnenter

Fra nummer 40 til nummer 1: Og sæsonens bedste spiller er...

Lemvig

Godt nyt til beboere i kommunens landsbyer: Spring gratis på bussen

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

112

35-årig tiltalt i voldtægtssag: Tippede selv skolen under falsk navn

Annonce