Annonce
Debat

Rekordhøje energipriser rammer danskerne – det kræver politisk handling nu

Det kan ikke være rigtigt, at helt almindelige mennesker er nødt til at sænke deres livskvalitet for at kunne betale deres energiregning, skriver debattøren. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Læserbrev: De danske varme- og elregninger har aldrig været højere, og forleden kunne man i Dagbladet læse, hvordan familien Olesen fra Hee, som så mange andre husejere i Danmark, er ramt af de ekstraordinære store prisstigninger.

Familien kunne blandt andet fortælle, hvordan de er nødt til at slukke for varmen i soveværelset, og på samme tid må vente med at gå i bad til efter klokken 8 om aftenen for at undgå alt for høje priser på det el-opvarmede vand.

Det er en meget alvorlig situation, som vi i Venstre tager meget alvorligt. Det kan ikke være rigtigt, at helt almindelige mennesker er nødt til at sænke deres livskvalitet for at kunne betale deres energiregning.

Annonce

Venstre har derfor foreslået at sænke elafgiften. Danmark har i dag den højeste elafgift i EU. Det skal vi lave om på, når man tænker på situationens alvor. Det kan ikke passe, at staten skal skovle penge ind på afgifter, når vi ved, hvordan familier rundt omkring knokler for at få tingene til at løbe rundt, så de kan betale el- og varmeregningen.

Allerede i forbindelse med finanslovsbehandlingen foreslog Venstre at hæve regeringens varmepulje. Desværre uden opbakning fra regeringen, som indtil videre har sagt, at de afventer situationens udvikling. I min optik er der ikke noget at afvente – situationen er allerede alvorlig nok, som den er nu.

Familien Olesen fra Hee er ikke et enestående eksempel, og derfor kæmper Venstre for politisk handling på energiområdet, så ingen familier fremover skal overveje om de vil have varme i radiatoren eller mad på bordet.

Det kan ikke være rigtigt, at helt almindelige mennesker er nødt til at sænke deres livskvalitet for at kunne betale deres energiregning.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Maskinfabrik har gode tider: Leverede bedste regnskab nogensinde

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Jysk Energi melder alt klar til elbilerne

Navne For abonnenter

BK Hertz' mangeårige ejer og manufakturhandler med stort M er død: Bent Kærgaard blev 78 år

Lemvig

Corona satte ny rekord i Lemvig

Erhverv For abonnenter

Den største enkeltinvestering i 60 år: Nu kan vi arbejde langt hurtigere

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Leder For abonnenter

Der er noget helt galt i Lemvig, hvis man holder kæft og lader voldsforbrydere gå fri

Debat

Klumme: Energihævneren - en ny superhelt

Lemvig

Der var masser af vidner til grov voldssag, men ingen ville sige noget: Politiet kommer med kraftig opfordring

Holstebro For abonnenter

Da Poul Henning pludseligt døde, reddede han fem andre: - Det er uretfærdigt, men tænk på dem, som fik deres kære med til juleaften på grund af ham

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Navne For abonnenter

Katja fra Struer: - Vores forhold blev cementeret, da vi sejlede til Sydgrønland i en lille båd i stiv kuling

Holstebro For abonnenter

Gødstrup har 409 enestuer - men kun de 330 forventes brugt: Få historien om de tomme stuer og mosen, der var en and

Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du organdonor?

Annonce