Annonce
Struer

Rektor: Her kan de på helt traditionel vis få huen på

Huer er der nok af på Struer Statsgymnasium, og de skal også nok komme på i år. Arkivfoto: Morten Stricker
På Struer Statsgymnasium er rektor Mads Brinkmann Pedersen mere end glad for, at også 1. og 2. års-eleverne får lov at slutte skoleåret i skole
Annonce

Struer: - Det er bare rigtig godt.

Således lyder svaret fra rektor på Struer Statsgymnasium, Mads Brinkmann Pedersen, når man spørger til genåbningen for nu også 1. og 2. års-eleverne på Struer Statstgymnasium.

De kan fra onsdag igen møde ind på den store uddannelsesinstitution i Struer - ikke alle på en gang - men alle skal nok nå at komme i skole igen, lyder det fra den lokale rektor, som lige nu sammen med sit personale er i fuld gang med planlægningen af de sidste uger af skoleåret.

- Det kommer til at variere lidt fra klasse til klasse, og lærerne vil også arrangere ting udenfor huset, fortæller Mads Brinkmann Pedersen om genåbningen.

En af de ting, som vil blive prioriteret højt, er den praksisnære undervisning, som ikke kan lade sig gøre, uden at eleverne er i et værksted eller et fysik/kemi-lokale.

- Der er projekter, som ikke har kunnet afsluttes, forklarer rektor, der er begunstiget - rent pladsmæssigt - af, at afgangseleverne lige nu læser til eksamen. Derhjemme.

Vi har heldigvis masser af plads, og så indretter vi områder, hvor familier kan sidde sammen med god afstand til andre og være en del af, at deres unge bliver færdige.

Mads Brinkmann Pedersen, rektor, Struer Statsgymnasium

Annonce

På med huen

Det faglige er i centrum, men omvendt så handler det også om at få eleverne forankret igen på Struer Statsgymnasium.

- En stor del af ens identitet er knyttet op på det, man laver, og hvis man ikke skal møde ind til det, så mangler det i hverdagen, siger den lokale rektor.

- Det er godt at mærke, at skolen er noget, der foregår et fysisk sted, for skole og fritid har måske flydt lidt sammen (under nedlukningen, red.).

Mads Brinkmann Pedersen er også overbevist om, at elevernes tilbagekomst kommer til at give en bedre opstart efter sommerferien. Og så er der jo lige det med fejringen af de ældste elever, hvor meldingen fra rektor er, at de på helt traditionel vis kan få huen på.

- Vi har heldigvis masser af plads, og så indretter vi områder, hvor familier kan sidde sammen med god afstand til andre og være en del af, at deres unge bliver færdige, fortæller Mads Brinkmann Pedersen.

Dimissionen bliver ifølge planen lige nu for afgangselever samt skolens ansatte, mens forældre med videre kan følge med online.

Annonce
Annonce
Lemvig

Gang i hjulene stadigvæk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce