Annonce
Holstebro

Rektor: Jeg vil ikke kontrollere mine elever - vi lever i et land med høj tillid

- Hvis der kommer en lovgivning, der siger, at vi skal kontrollere eleverne, så gør vi det. Men det er der ikke nu. Udmeldingen er bare, at der er krav om test to gange om ugen, og heldigvis lever vi et land og en del af landet, hvor der er rigtig høj tillid. Så indtil der er en lov, der afkræver, at eleverne skal kunne fremvise en negativ test, vil vi ikke afkræve, siger rektor Peter Damgaard Lunde, Holstebro Gymnasium og HF. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Ungdomsuddannelserne i Holstebro er usikre på, om de kan nå at blive klar til mandag.

Holstebro: De omkring 650 afgangselever på Holstebros gymnasier og HF risikerer at få en lang næse, hvis de tager det for givet, at de mandag kan mødes til et længe ønsket gensyn med deres klassekammerater og lærere på skolen.

For i modsætning til Holstebro Kommunes fri- og folkeskoler, så vil ingen af de store ungdomsuddannelser lægge hovedet på blokken i forhold til at blive klar til at genåbne 1. marts. Det er en kæmpe opgave at få hele logistikken omkring de to ugentlige test af eleverne på plads, og endnu ved institutionerne ikke, om de selv skal stå for det.

- Vi vil gerne have eleverne tilbage så hurtigt som muligt, og jeg håber, at vi til at starte med må bruge enten det kommunale eller regionale test-setup. Det vil være det mest effektive. Men får vi at vide fredag eller i weekenden, at vi selv skal udføre det, så er det nærmest en fysisk umulighed - det har selv de sundhedsfagligt erfarne haft vanskeligt ved, siger rektor Peter Damgaard Lunde, Holstebro Gymnasium og HF.

Også hos naboen, Uddannelsescenter Holstebro, er der forbehold.

- Jeg mangler at blive helt sikker på, at vi har en hjemmel til det, inden jeg går ud og gør noget ved mine elever, siger direktør Ann Østergaard.

På ungdomsuddannelserne er det et krav, at eleverne lader sig teste to gange ugentligt, og der bliver ikke online undervisning til de elever, der nægter. Det slog undervisningsministeren fast på onsdagens pressemøde. I grundskolen er det derimod en kraftig anbefaling, at eleverne lader sig teste.

Hvordan vil I kontrollere det?

- Heldigvis lever vi i et land, hvor der er rigtig høj tillid, og indtil der er en lovgivning, der afkræver, at elever skal kunne fremvise en negativ test, vil vi ikke afkræve det, siger rektor Peter Damgaard Lunde.

Hvis uddannelsesinstitutionerne pålægges testansvaret, håber han på at kunne lave en aftale med en af de eksisterende test-aktører, så det kan udføres på forsvarlig måde.

- Jeg tænker ikke, at det er noget mit eget personale skal udføre. Det er kun, hvis jeg decideret bliver pålagt det, slår Peter Damgaard Lunde fast.

Både han og direktøren for UCH peger også på det økonomiske aspekt, hvis undervisere eller administrativt og teknisk personale skal bruge tid på at pode elever.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Storken er en del af vores dna

Annonce