Lemvig

Rektor om finanslov: - Jeg er glad for, at man har blik på de mindste

På Lemvig Gymnasium er man glade for den nye statsstøtte, der betyder, at gymnasiet modtager en halv million kroner årligt frem til 2022. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Som led i den nye finanslov vil mindre gymnasier frem til 2022 modtage en halv million årligt. Det er rektor på Lemvig Gymnasium glad for.

Lemvig: Ti millioner kroner skal årligt fordeles mellem landets mindre gymnasier frem til 2022. Sådan fremgår det af den nye finanslov, som regeringen og Dansk Folkeparti fredag blev enige om.

Det betyder en halv million kroner om året til de enkelte gymnasier - heriblandt til Lemvig Gymnasium, hvor Bo Larsen er rektor. Han er taknemmelig for den ekstra støtte.

- Det er vi rigtig glade for. Det tager jo toppen af de besparelser, som vi skal præstere i år og de næste år, og det viser, at man er opmærksom på, at der er en udkantsproblematik omkring det her, siger Bo Larsen.

Formålet med pengeposen er at ruste de mindre gymnasier til at håndtere de besparelser, som omprioriteringsbidraget medfører. Omprioriteringsbidraget betyder nemlig, at gymnasierne siden 2016 har skullet og stadig skal spare to procent årligt på driftsudgifterne frem til 2021.

Og mens det nye, årlige beløb ikke løser alle problemer, så letter den halve million alligevel bestemt på presset, fortæller rektoren.

- Ikke at det her redder det hele, men det er en god indsats. Hvis vi skal levere samme kvalitet af undervisning, som vi gør i dag, så skal vi køre med mindre holdstørrelser. Og det gør vi gerne - men det kræver også bare, at økonomien er til det. Det er sådan nogle ting, som ville kunne blive pressede på sigt, hvis man ikke havde blik for det. Så som rektor på et mindre gymnasium er jeg glad for, at man har blik for de mindste, siger Bo Larsen.

Også Struer Statsgymnasium står til at modtage en årlig halv million.

0/0
Annonce
Lemvig

Brud med traditionen: Ingen heste på årets dyrskue

Lemvig

Efter kun fire dage: Vestjysk Stram Kurs-kandidat er fyret

Lemvig For abonnenter

Sygeplejerske får stor hæder for at hjælpe nødlidende: Næste stop for 65-årige Anni Fjord er en flygtningelejr i Cameroun

Lemvig

Kultursamarbejde fortsætter i regionen

Lemvig For abonnenter

Thyborøn vil åbne udeareal

Erhverv For abonnenter

Aldrig oplevet før - solgte tre huse i samme by på en uge

Lemvig

En tirsdag aften, vi aldrig glemmer: En helt forrygende aften på Kabbel

Annonce