Annonce
Navne

René blev kendt som manden, der forsvandt, men var meget mere end det: - Han kæmpede for dem, han elskede

René Frank Schilder boede i Ulfborg. Han blev 48 år. Privatfoto
René Frank Schilder ville formentlig ikke være begejstret for et mindeord. Han var et beskedent menneske, der en dag gik hjemmefra og aldrig kom hjem igen. Men han fortjener at blive husket for andet end det, siger hans gode ven.

Ulfborg: Når René tog til Italien, gjorde Lars det samme. Og når Lars et år drog til Kroatien, gjorde René det samme.

Sådan var den uskrevne aftale mellem de to venner.

- Det var ikke sådan, at vi tog på ferie sammen, men vi tog altid samme sted hen. Vi kunne være et helt slæng, som så aftalte at mødes på stranden eller et andet sted på et tidspunkt. René brugte lang tid, når han var på ferie, tre til fire uger, hvor han eksempelvis først tog til Østrig og derefter gerne til et varmere sted, forklarer Lars Ryan Jensen og tilføjer så:

Annonce

- Vi nød de ferier - sammen men alligevel hver for sig - og her var det nok mig, der var typen, som ikke har behov for, at alle os, der rejste samme sted hen, var sammen hele tiden.

I dag ville han give hvad som helst for at få en stund sammen med sin gode ven, for René Frank Schilder - en ven, søn og far - forsvandt for mere end tre år. I medierne blev han med et kendt som en forsvundet person, ingen kunne finde - indtil han for nylig blev netop det; desværre omkommet.

-Det var ikke kun det, René var; en forsvunden person. Han var så meget mere end det, og det er det, han fortjener at blive husket som. Han var en livsnyder. Én, som altid havde kvalitet i sit håndværk. Han var ansat hos Vestas og elskede det job, og det var også mit indtryk, at han var vellidt dér. Han klarede sig i hvert fald gennem flere fyringsrunder, siger Lars Ryan Jensen, der understreger, at han har talt med Renés mor og en ekskæreste og udelukkende udtaler sig på deres og sine egne vegne.

Gamer-aften

- Han var den mest fantastiske person at være sammen med. Derfor er det også så smertefuldt overraskende, at hans liv skulle ende sådan. Gik man og havde brug for en hånd, kunne man regne med René, siger Lars Ryan Jensen.

René Frank Schilder var uddannet klejnsmed og stammede fra Nordjylland. Det var dog i Ulfborg, at han og Lars Ryan Jensen gennem sidstnævntes bror mødtes.


Han var ikke typen, som satte sig selv i centrum, men fik man først et venskab med ham, passede han til gengæld godt på det.

Lars Ryan Jensen, ven.


- Han var skæg at være sammen med og kunne lide at drille. Han kaldte mig for en nærigrøv, men han var nu selv én, der ikke gjorde noget, uden det var planlagt. Han elskede at gøre ting for vores børn. Jeg havde en dreng i aflastning engang, og så arrangerede René en gamer-aften, hvor børnene fik lov til at spille alt det, de kunne. Eller der blev arrangeret en tur i svømmehallen eller en gåtur. Han kunne lide at kræse om folk. De skulle have det hyggeligt, siger Lars Ryan Jensen.

Annonce

Lettelse trods alt

Når alt kommer til alt, var René Frank Schilder ikke en person, der ville være begejstret for et mindeord over ham. Han var ikke en person med store armbevægelser eller en søgen efter at blive set.

Men de positive ting, han stod for, fortjener at komme frem, siger hans gode ven.

René Frank Schilder er ikke kun manden, der en dag forlod sit hjem og aldrig kom hjem. Han er manden, der nød at lave god mad til venner og familie eller tage en tur på mountainbiken.

- René kæmpede for dem, han elskede. Han var ikke typen, som satte sig selv i centrum, men fik man først et venskab med ham, passede han til gengæld godt på det, konkluderer Lars Ryan Jensen.

Det er sådan, René Frank Schilder bør mindes.

Selv da han blev fundet forleden, blev det på en eller anden facon en form for lettelse for vennen.

- Jeg var rystet, da jeg sammen med hans mor besøgte det sted, han var blevet fundet, men jeg blev også ramt af en form for lettelse, da vi gik derfra igen. Jeg har fået en forløsning, og en masse billeder i hovedet er blevet slukket. Jeg har gennem årene tænkt: Kunne vi bare finde en sko, så der var et spor efter ham, og jeg kiggede steder, selvom jeg udmærket vidste, at jeg havde været der før. Og så var der de urealistiske forhåbninger: Kunne han være rejst?

Nej, René Frank Schilder var ikke rejst ud på en af sine elskede ferier.

- 90 procent af mig sagde, at han ikke levede mere, og for mig er en ring ligesom lukket nu: Min ven er fundet.

Annonce
Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Vejen spærret i to timer: Væltet bus er tilbage på vejen, og der skulle hjælp til helt fra Vejle

Lemvig For abonnenter

Klimatorium vil være verdensførende: ansøgning for millioner er afleveret

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Struer For abonnenter

Efter bølge af indbrud tog Tina sagen i egen hånd: - Det var bare et spørgsmål om tid, før de også ville komme her

Michael Dyrby erkender krænkelser i sin cheftid på TV 2

Leder For abonnenter

Lange testkøer er en hån mod de pligtopfyldende borgere

Navne

Jan tiltrak masser af udlændinge: Han gjorde en stor indsats for dansk landbrug

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Regeringen arbejder hen mod pressemøde om corona-tiltag onsdag

Lemvig

Del af Fabjergvej spærres kl. 11-13 i dag - dobbeltdækkerbus skal bjærges

Sport For abonnenter

Fra andenviolin til førsteviolin for Thomas Damgaard: - Det er det jeg spiller håndbold for

Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Annonce