Annonce
Debat

Replik til læserbrevet "Fagbevægelsens Nytårsønsker"

"Sæt jeres medlemmer fri," skriver Lise Bonde i læserbrevet. På billedet er det Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), fotograferet ved fagbevægelsens 150 års jubilæum sidste år. Foto: Jonas Krøner

Læserbrev: Dejligt med nytårsforsæt og særlige fokusområder for det nye år, vi netop er indtrådt i. Spændingen er så, om den gode intension også føres ud i praksis.

Det glæder mig især at læse Helge Albertsen udtale: ”Vi skal være bedre til at samarbejde om indsatserne”. Det kan jeg kun være enig i, dog må jeg opfordre til at ”samarbejdet” går ud over ”egne rækker og organisationer”, for kun på den måde bidrager jeres forening til fremgang, udvikling og ikke mindst flere af jeres medlemmer kan komme i arbejde.

Du skriver videre: ”Vi har stadig mange tusinde ledige i vores a-kasser. Virksomhederne råber på arbejdskraft - åbn jeres arbejdspladser – giv rum til de ledige og unge”. Her må jeg minde dig om, at vi er mange virksomheder, som HAR åbnet vore virksomheder - også for jeres medlemmer - men det nytter jo ikke, når I (FH og de underliggende foreninger blandt andet 3F) forhindrer jeres medlemmer i at kunne søge jobs i vore virksomheder, fordi I selv har konfliktramt os, eller fordi vi følger en anden overenskomst, som er godkendt af Arbejdsretten men som I ikke respekterer.

Annonce

Men det nytter jo ikke, når I forhindrer jeres medlemmer i at kunne søge jobs i vore virksomheder, fordi I selv har konfliktramt os, eller fordi vi følger en anden overenskomst, som er godkendt af Arbejdsretten men som I ikke respekterer.

Således begrænser I selv jeres medlemmer i at komme i job eller i lære, da I efterhånden har konfliktramt rigtig mange virksomheder - også her i det vestjyske. Slip jeres medlemmer ”fri” til frit at kunne søge job, hvor de gerne vil, også blandt alle konfliktramte virksomheder, som oftest er ganske almindelige, ordentlige og ansvarlige virksomheder med allerede ordnede forhold. Virksomheder, som bygger på andre værdier end jeres og som ikke tillader lockout, strejke, blokade og konflikt, som I og jeres overenskomst er kendt for og som I fortsat praktiserer, uanset om det er berettiget eller ej.

Tillad mig at opfodre jer til at indføre to ekstra punkter til jeres nytårsforsæt:

- Sæt jer ind i fakta og faktiske forhold, inden I konflikter og blokerer ordentlige og ansvarlige virksomheder og respekter andre overenskomster, godkendt af Arbejdsretten.

- Fritstil jeres medlemmer til at måtte søge job i alle typer virksomheder - konfliktramte eller ej. Det vil give medlemmerne langt bedre mulighed for at komme i job

Må det nye år bringe konstruktive samarbejder og løsninger med sig og begrave den gamle diktatoriske, truende og magtarrogante opførsel. Det fortjener det danske arbejdsmarked og samfund!

Annonce
Erhverv For abonnenter

Maskinfabrik har gode tider: Leverede bedste regnskab nogensinde

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Jysk Energi melder alt klar til elbilerne

Navne For abonnenter

BK Hertz' mangeårige ejer og manufakturhandler med stort M er død: Bent Kærgaard blev 78 år

Lemvig

Corona satte ny rekord i Lemvig

Erhverv For abonnenter

Den største enkeltinvestering i 60 år: Nu kan vi arbejde langt hurtigere

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Leder For abonnenter

Der er noget helt galt i Lemvig, hvis man holder kæft og lader voldsforbrydere gå fri

Debat

Klumme: Energihævneren - en ny superhelt

Lemvig

Der var masser af vidner til grov voldssag, men ingen ville sige noget: Politiet kommer med kraftig opfordring

Holstebro For abonnenter

Da Poul Henning pludseligt døde, reddede han fem andre: - Det er uretfærdigt, men tænk på dem, som fik deres kære med til juleaften på grund af ham

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Navne For abonnenter

Katja fra Struer: - Vores forhold blev cementeret, da vi sejlede til Sydgrønland i en lille båd i stiv kuling

Holstebro For abonnenter

Gødstrup har 409 enestuer - men kun de 330 forventes brugt: Få historien om de tomme stuer og mosen, der var en and

Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du organdonor?

Annonce