Annonce
Struer

Resen Friskole er landets bedste til at samle tomme dåser og flasker

Resen Friskole har samlet rigtig mange tomme dåser og flasker. Foto: Privat
Torsdag bliver 14 elever på Resen Friskole officielt tildelt titlen "Årets Panthelte" efter at have samlet, samlet og samlet.

Resen: Efter, hvad der beskrives som en meget spændende og dramatisk slutspurt, blev det Resen Friskole, som løb med titlen "Årets Panthelte".

Det oplyser Dansk Retursystem, som står bag klimakonkurrencen, der er for 0.-4. klasser landet over.

En konkurrence, der foregik i den forgangne uge, hvor der både blev lært om klima og genanvendelse og samlet tomme dåser og flasker.

I Resen lykkedes det eleverne at få samlet ikke mindre end 38.242 tomme dåser og flasker, og nu står de altså over for en prisoverrækkelse, som finder sted torsdag, hvor to fra Dansk Retursystem kommer sammen med naturformidler og tv-vært Sebastian Klein.

Sidstnævnte laver et lille show, hvorefter vinderklassen tager ham med til kage og en snak om klima og miljø i klasselokalet.

Annonce

De dansede rundt

Og vinderklassen er 3.-4. klasse, som består af 14 elever, der selv har knoklet og har kunnet engagere lige fra bedsteforældre og tanter til lokalsamfundet i at samle.

Det fortæller deres lærer, Bodil Kanstrup.

- Eleverne dansede rundt, da de fik det at vide. Det havde de ikke regnet med. Vi er jo en lille by og et lille samfund, og det er mængden (der samles, red.), der er selve konkurrencen i det, forklarer hun.

Ud over selve konkurrencen har der ifølge Bodil Kanstrup været en masse læring i arbejdet, som eleverne har gået rigtig meget op i, og hun tror da også, at det er noget, de vil fortsætte med at gå op i, selv om konkurrencen nu er slut.

Klimakonkurrencen er en af de mange aktiviteter målrettet børn og unge, Dansk Retursystem har udviklet de seneste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Minister afkræves svar om Høfde 42

Lemvig

Ekstra penge til turistarbejde

Annonce