Annonce
Erhverv

Restaurant dropper bowlingcenter: Vi vil koncentrere os om det, vi er gode til

Sofie Mollerup Andersen og Jesper Klitgaard lukker bowlingbanerne. De håber på, de en dag kan lave det store lokale om til selskabslokaler. Foto: Lars Kamstrup
Restaurant Isværket lukker 1. juli for bowlingcentret - det giver for mange omkostninger i forhold til indsatsen

Lemvig: Hvis du skal nå at spille bowling i Lemvig, skal du skynde dig. 1. juli lukker bowlingcentret på Restaurant Isværket.

Da bygningen Isværket åbnede, var Lemvig Bowlingcenter en fast og stor del af bygningen. Der var tilhørende restaurant, og det var med bowlingbanerne som attraktion. Siden har restauranten fået nye ejere, og bowlingcentret passer ikke ind i deres planer.

Sofie Mollerup Andersen og Jesper Klitgaard havde større ambitioner med restauranten, da de tog over, og de måtte lukke bowlingbanerne af, så de ikke støjede i restauranten. Helt bevidst fokuserede de på at markedsføre sig som en restaurant med kvalitet - ikke et bowlingcenter.

Annonce

Nu er de så nået dertil, at bowlingbanerne slet ikke skal være der.

- Det giver os mange udfordringer med, at der er personale, der skal kunne passe banerne, hvis der sker et teknisk uheld, og så kan de jo ikke samtidigt servicere gæsterne i restauranten. Der er besvær med at finde reservedele med mere. Vi skal også passe på personalet i denne tid, hvor det ikke er let at finde arbejdskraft, så derfor har vi besluttet os for at lukke bowlingbanerne. Det er heller ikke der, vi henter den store omsætning. Nu kan vi koncentrere os om det, vi er gode til, siger de to restauratører.

Dalende interesse

Interessen for at spille bowling har været dalende,  og naturligvis har coronaen også haft en indflydelse her. Der kommer ikke mange ind fra gaden for at spille.

- Det er selvfølgelig ærgerligt for de klubber, der bruger centret, men der har været lavere deltagerantal, så vi synes ikke, vi kan forsvare at have bowlingbanerne åbent, når de faktisk generer den restaurant, vi gerne vil køre, siger de.

I første omgang lukker de lokalet med bowlingbanerne ned. De ved endnu ikke, om de kan sælge banerne eller ej.

- Nu skal vi lige ovenpå igen efter den lange nedlukning, og vi skal have en fornemmelse af, hvordan det går med vores økonomi, når vi nu er i gang igen. Men det er da vores drøm, at vi kan lave afdelingen med bowlingbanerne om til selskabslokaler. I dag bruger vi skydedøre, når der er private arrangementer. Men det er ikke altid lige praktisk, fordi det reducerer størrelsen af restauranten, og vi skal stille borde op og fjerne dem igen. Hvis vi havde et fast lokale, kunne vi altid have den samme plads, og vi skal ikke bruge arbejdstimer på at rykke rundt. Det ville være godt, siger Sofie Mollerup Andersen.


Det er da vores drøm, at vi kan lave afdelingen med bowlingbanerne om til selskabslokaler

Sofie Mollerup Andersen og Jesper Klitgaard, Restaurant Isværket.


- Ja, så kunne vi også have selskabslokalet til at stå klar hele tiden. Det er jo et stort rum, der bruges til bowling i dag, så det kunne være meget fine selskabslokaler, siger Jesper Klitgaard.

Nu tages skiltene med bowling så ned, og hjemmesiden med bestillinger lukkes, og på den måde vil Lemvig være uden bowlingbaner.

Annonce

Lukker om søndagen

I øvrigt har Sofie Mollerup Andersen og Jesper Klitgaard besluttet, at søndag skal være fast lukkedag hele sommeren.

- Vi er nødt til af hensyn til både os selv og personalet at have lukket en dag i ugen. Vi har valgt søndag, fordi det er den dag, hvor vi ofte ville have svært ved at have fuldt menukort, fordi det er svært at planlægge antallet af gæster fredag og lørdag. Vi holder så åbent om mandagen i stedet, så det stadig er seks dage om ugen. Søndag er der så heldigvis andre restauranter i byen, der kan servicere dem, der vil ud at spise, siger Sofie Mollerup Andersen og Jesper Klitgaard.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Landmandspar i Lomborg fejrer 40 års jubilæum: De kan nu noget, de Jersey-køer...

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Holstebro For abonnenter

Esther Jensen tilbage ved Borbjerg Mølle Kro: - Jeg kan ikke lade være med at tænke, hvor trist det er

Vestjylland

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Leder For abonnenter

Ja tak! Vi køber både de gode tilbud og de gode idéer

Kultur For abonnenter

Politikere: Høringen er en ommer

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Holstebro

58-årig kvinde nægter sig skyldig i sin mands død: Kan ikke forstå at hendes promille skulle have været så høj

Holstebro

Nedtur: Stort fald i antallet af nye studerende

Danmark

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fanget i haglstorm på autobahn

Kultur For abonnenter

Kritik af kommuneplan: ingen ved, hvad der foregår

Lemvig For abonnenter

Forslag: Giv dog sælerne en rigtig platform ...

Leder For abonnenter

Lemvig Kommune kunne lære noget af Holstebro

Annonce