Annonce
Kultur

Restaurant Limone fik kniven for struben: Sådan går det i dag

Restaurant Limone er glade for deres deltagelse i programmet, selvom det var nervepirrende at skulle lave mad til en mesterkok. Foto: Morten Stricker
Der blev spurgt, om der overhovedet var en kok til stede i køkkenet, da Thomas Castberg besøgte Restaurant Limone i Struer i tirsdagens afsnit af "Med kniven for struben". At være med i programmet var en lærerig oplevelse for indehaverne, der ville være klar til at gøre det igen
Annonce

Struer: En fuldstændig død bøf med nærmest forkullede svampe og ligegyldige rodfrugter. Det var kendiskokken Thomas Castbergs dom over maden på Restaurant Limone, som tirsdag aften var med i sæsonafslutningen på TV3-programmet "Med kniven for struben". I programmet prøver Thomas Castberg, der også er kendt fra Masterchef og som tidligere har været kok hos blandt andet Michelin-restauranten Kommandanten, at hjælpe restauranter, der enten kæmper med svigtende gæster, økonomi, koncept eller knap så tilfredsstillende mad.

Det var nu ikke Helle Johansen og Johnny Lorentsen, der sammen ejer og driver Restaurant Limone og Den Glade Pingvin i Struer, der meldte sig til programmet, men dem, der kontaktede parret. Og selv om den ikke var gal med økonomien hos hverken Den Glade Pingvin eller Limone, så kunne parret godt se nogle fordele i at deltage.

- Den tidligere forpagter af Limone så helst, at man spiste i restauranten, hvis man skulle i biografen. Vi ville gerne vende det om til, at man valgte at gå i biografen, efter man havde spist hos os. Og så kunne det altså bare være fedt at få lov at lære en masse af en af Danmarks bedste kokke, forklarer Helle Johansen.

Det var lige før hun begyndte at hyle, så meget ros fik hun.

Johnny Lorentsen, Restaurant Limone/Den Glade Pingvin

Annonce

Masser af ros

Hendes første møde med Thomas Castberg var dog ikke det bedste. Tre gange bad han hende om at lave en ny bøf til ham, han kritiserede restaurantens brug af præfabrikeret mad og stillede spørgsmålstegn ved, om der i det hele taget var nogen på stedet, der kunne lave mad.

- Senere, da jeg skulle tilberede ti kuverter til ham, der var jeg godt nok nervøs. Jeg havde feber hele natten inden, så nervøs var jeg, siger Helle Johansen.

Det var dog overflødigt, for da der først var blevet strammet lidt op på råvarerne, og Helle Johansen og de andre i køkkenet havde fået mesterkokkens bud på en medium-rare bøf med sovs og rodfrugter, så var der kun ros fra Thomas Castberg. Særligt ved genbesøget en måneds tid senere, hvor Thomas Castberg bestilte tre forskellige retter, blev Helle Johansens madevner skamrost, og det blev slået fast, at der i den grad var en hos Restaurant Limone, der kunne lave mad.

- Det var lige, før hun begyndte at hyle, så meget ros fik hun, siger Johnny Lorentsen.

Restauranten har taget Thomas Castbergs råd til sig og skiftet det sous vide'ede kød ud med friskt råt kød, der steges i køkkenet, hjemmelavet sauce, friske grøntsager og Venø-kartofler, der kommer en tur i "ønskebrønden".

- Jeg blev noget overrasket over, at han ikke kunne lide vores sous vide-bøf, for vi har fået meget ros for den, og vi er blevet anbefalet at bruge den af andre kokke, men sådan er det altså, siger Helle Johansen.

Annonce

Ville gøre det igen

Parret var godt klar over, at de ikke var herrer over klipningen af programmet, og nogle få ting ville de gerne kunne ændre, men alt i alt er de tilfredse med programmet i sin helhed.

- Vi vidste godt, at det kunne gå begge veje at være med i sådan et program, siger Johnny Lorentsen.

En af de ting Thomas Castberg også tog fat i, var Helle Johansens behov for kontrol i alle henseender, hvilket ofte endte med, at hun lavede det hele, mens resten af køkkenpersonalet stod og så til. I programmet fortæller Helle Johansen, at hun tidligere har været nede med stress, og med den arbejdsbyrde, der ligger i to restaurationer, hvor man insisterer på at gøre det meste selv, var hun faretruende tæt på, at det skete igen. Men også det er blevet bedre, siger parret.

- Jeg synes, Helle er blevet bedre til at give ting fra sig og lægge ansvaret fra sig, nikker Johnny Lorentsen.

- Jeg stoler på mine medarbejdere, og jeg er bevidst om, at jeg bare gerne vil have, at tingene er perfekte. Det er simpelthen bare, sådan jeg er, siger Helle Johansen.

Restaurant Limone og Den Glade Pingvin åbner dørene for kunder igen onsdag efter corona-nedlukningen, og så vil det vise, om TV3-programmet hjælper Limone med at få lidt flere kunder - og om de også er tilfredse med den nye bøf.

- Uanset hvad, så har det været en fed oplevelse. Vi ville sige ja igen, hvis vi fik chancen, siger Johnny Lorentsen.

Thomas Castberg var ikke imponeret første gang han fik mad serveret hos Restaurant Limone. Screendump
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Rykkede ud til brand i skorsten

Lemvig

Fiskeren: Vi mærker ikke giften

Annonce