Annonce
Holstebro

Restauratør: Det er tåbeligt, det der foregår

- Mundbindet tager nok toppen af, at de unge gider komme ud. Men det er måske det, der er den skjulte dagsorden, at de unge bliver hjemme, uden der sættes restriktioner op, som lukker barer og diskoteker, siger Rune Bach, indehaver af Tobaksfabrikken og East End i Holstebro. Foto: Morten Stricker
Barer og diskoteker holder fortsat åbent, men spørgsmålet er hvor længe? Restauratør-formand tvivler på, at de unge gider gå i byen med mundbind.
Annonce

Holstebro: 14 dage har East End været i gang - og Tobaksfabrikken siden maj.

Og nu starter det hele forfra.

Sukket fra Rune Bach, formand for restauratørforeningen i Holstebro, kunne næppe blive større:

- Det er dybt tåbeligt, det er foregår nu, siger Rune Bach.

Han havde ikke forventet, at nattelivsrestriktionerne, hvor der skal lukkes ned klokken 22.00, og hvor alle gæster og ansatte skal bære mundbind, blev rullet ud til hele landet - kun udvidet med Nordjylland.

- Det andet er, når de nu rammer de professionelle barer og fester, så kører de pirat- og privatfester op igen. Det er vores helt klare fornemmelse, at privatfesterne ikke havde samme omfang, da vi begyndte at lukke klokken 02.00, fordi de to ekstra timer var nok til, at man ikke mødtes derhjemme på kryds og tværs. De skyder sig selv i foden. Folk har fået nok, mener Rune Bach.

For ham personligt vil det også betyde et økonomisk tab at undvære fire åbningstimer, dog ikke så meget på Tobaksfabrikken, for gæsterne er ældre og kommer tidligere. Men diskoteket East-End tror Rune Bach ikke, det vil give mening fortsat at holde åbent - men han giver det et forsøg lørdag.


Det er dybt tåbeligt, det er foregår nu.

Rune Bach, formand for restauratørforeningen


- Mundbindet tager nok toppen af, at de unge gider komme ud. Men det er måske det, der er den skjulte dagsorden, at de unge bliver hjemme, uden der sættes restriktioner op, som lukker barer og diskoteker, siger Rune Bach.

Annonce

Bord-servering tilbage

I Nørrelands Bodega er indehaver Frank Sørensens største bekymring også mundbindene, selvom han har købt en stak og sælger dem til gæsterne.

- Det er lort. Det er rigtig træls. De nye regler bliver rigtig hårde. Jeg overvejer at indføre servering ved bordene som i gamle dage, for jeg frygter, at jeg ellers hele tiden skal rende og minde gæsterne om at tage mundbind på, hver gang de rejser sig for at gå to-tre meter og hente en øl, en kaffe eller gå på toilettet, siger Frank Sørensen.

Charlotte Green fra Die Bierstube havde set det komme og indkøbt både mundbind og visir:

- Det er klart, en del af indtægtsgrundlaget forsvinder, men jeg føler også et ansvar for gæsterne, så jeg holder åbent, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Kommune er giftig

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce