Annonce
Debat

Retten til tidlig pension er snart i sigte - men hvad vil Venstre?

Annette Lind. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Læserbrev: Der er ingen tvivl om, at vores arbejde har stor betydning for vores helbred.

En ufaglært eller faglært lønmodtager, hvis arbejdsdag er præget af mange tunge løft og gentagelser, er i langt større risiko for at få problemer med kroppen end for eksempel en folketingspolitiker som mig.

Faktisk er behovet for at tage smertestillende medicin næsten dobbelt så stort hos maleren, vvs’eren og elektrikeren, sammenlignet med resten af befolkningen. Samtidig lever ufaglærte og faglærte lønmodtagere kortere end akademikere. Alligevel er pensionsalderen i dag denne samme for alle.


Venstre har meldt ud, at de er imod pensionsordningen. Men partiet vil ikke fortælle, om de ligefrem vil tilbagerulle den, når de en gang i fremtiden kommer i regeringen igen.

Annette Lind, MF (S)


Derfor er det fantastisk, at regeringen i oktober indgik en aftale med SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti om retten til tidlig pension, og i tirsdags blev aftalen 1. behandlet i folketingssalen.

Ordningen betyder, at tusindvis af nedslidte lønmodtagere kan gå lidt tidligere på pension og dermed få nogle flere gode år med tid til børnebørn, venner og fritidsinteresser. I Holstebro Kommune vil omkring 500 lønmodtagere få gavn af ordningen i 2022, og flere end 38.000 personer vil få ret til tidlig pension på landsplan samme år.

Venstre har meldt ud, at de er imod pensionsordningen. Men partiet vil ikke fortælle, om de ligefrem vil tilbagerulle den, når de en gang i fremtiden kommer i regeringen igen. Det er useriøst. De tusindvis af nedslidte lønmodtagere fortjener et svar.

I Socialdemokratiet mener vi, at det kun er retfærdigt, at mennesker, der har knoklet, siden de var helt unge og ofte haft hårde fysiske job, får samme mulighed som alle andre: Nemlig mulighed for at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet, før kroppen er gået helt i stykker.

Det sikrer vi nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce