Annonce
Sport

Riis har lukket Handbergs cykelhold: Det er vemodigt, men jeg er på ingen måde overrasket

Der var store armbevægelser og sportslige ambitioner, da Bjarne Riis og Lars Seier i 2016 købte sig ind i Team BMS Birn med Bo Handberg Madsen (til højre) i spidsen. Nu er holdet lukket. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016
Mandag blev det annonceret, at Bjarne Riis lukker ned for det kvindelige cykelhold Team Virtu Cycling. Holdet startede i Mejrup som Team BMS Birn med Bo Handberg Madsen i spidsen. Han kalder lukningen for vemodig og katastrofal.

Holstebro: Der var store armbevægelser da Bjarne Riis og rigmanden Lars Seier Christensen i 2016 overtog cykelholdet Team BMS Birn.

Team BMS Birn, som havde base i Mejrup, bestod af en masse talentfulde danske cykelryttere, som havde gjort sig bemærket på den store scene. Holdet var blevet grundlagt af Bo Handberg Madsen, som fik en plads som sportslig ansvarlig i den nye konstellation med de to prominente holdejere.

- Vi har en målsætning om at opbygge verdens bedste cykelhold for kvinder. De skal have rødderne godt og grundigt plantet i den danske muld, sagde teammanager for Team BMS Birn, Bo Handberg Madsen, dengang på pressemødet, hvilket også blev bakket op af Bjarne Riis.

Sådan gik det dog langt fra. Mandag blev det offentliggjort, at holdet lukker. Et underskud på 18 millioner kroner i 2018 og manglende sponsorer var årsagerne. I september 2017 blev Bo Handberg Madsen fjernet fra holdet af Bjarne Riis uden en begrundelse, og nu er holdet altså lukket.

- Jeg synes, det er vemodigt, men jeg er på ingen måde overrasket. Det var på ingen måde rentabelt, den måde man kørte det på, siger Bo Handberg Madsen, som især lægger vægt på at den danske forankring helt er væk på holdet, som i denne sæson var bygget op omkring en italiener. Det gør det svært, at skaffe de fornødne sponsorer, mener grundlæggeren.

Annonce

Jeg synes, at vi fik mere ud af et budget på 1-2 millioner, end de gjorde med deres budget på 18 millioner. De fik nogle resultater på den korte bane, og man kan sige at operationen lykkedes, men patienten døde.

Bo Handberg Madsen, grundlægger Team BMS Birn

Skuffet over Riis

Handberg Madsen fortryder ikke, at han overdrog holdet til Bjarne Riis, men han er skuffet over det engagement, som Riis udviste.

- Vi var overbevist om, at det var det rigtige. Vi tænkte, at vi havde muligheden for at opnå noget økonomisk og ledelsesmæssigt. Vi fandt ret hurtigt ud af, at der ikke var noget at hente ledelsesmæssigt og at økonomien var ligegyldig for ham, siger Bo Handberg Madsen.

Han kalder det katastrofalt, at der er blevet sat så meget til i de seneste to år, hvor der ellers har været flere fine resultater blandt de danske cykelryttere.

Ifølge Bo Handberg Madsen var der et uforløst potentiale, som aldrig blev opfyldt, selvom der blev brugt adskillige flere millioner, end dengang han havde holdet.

- Jeg synes, at vi fik mere ud af et budget på 1-2 millioner, end de gjorde med deres budget på 18 millioner. De fik nogle resultater på den korte bane, og man kan sige at operationen lykkedes, men patienten døde, siger Bo Handberg Madsen.

Gode tider

Ifølge den tidligere holdejer skal man "have luppen frem" for at se lighederne mellem det hold han efterlod, og det hold som mandag lukkede. Han tænker dog stadig tilbage på de gode tider.

- Jeg er glad for at have været med på rejsen. Jeg bliver glad, når jeg ser Pernille Mathiesen eller Cecille Uttrup Ludwig gøre det godt, for de var også med på holdet dengang, siger Bo Handberg Madsen.

Han er også stolt over den velvillighed, som der blev vist lokalt overfor holdet.

- Vi fornemmede et rigtigt stærkt fællesskab lokalt. Jeg er vanvittig taknemlig over det BMS og Birn gjorde for os, siger Bo Handberg Madsen, som sagde farvel til cykelsporten efter bruddet med holdet, og i dag arbejder som direktør i en Herning-virksomhed, som laver profilbeklædning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Sløjfer strandbeskyttelsen ved havne

Kultur

Harboøre har en ægte "jule-vej"

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce