Annonce
Kultur

Rock i Holstebro er gået konkurs

Efter 18 år er det slut med Rock i Holstebro. Arkivfoto: Morten Pedersen
Kulturforeningen bag Rock i Holstebro har indgivet en konkursbegæring. Underskuddet blev til sidst for stort.
Annonce

Holstebro: Der bliver ingen jubilæumsudgave af Rock i Holstebro om to år. Faktisk bliver der aldrig igen en Rock i Holstebro.

Efter 18 år har bestyrelsen bag kulturfestivalen valgt at indgive en konkursbegæring.

- Vi vil ikke længere være med at lukke hullet. Det tager for mange af vore kræfter. Vi kom næsten igennem med en ny Rock i Holstebro, men to ud af 35 kreditorer sagde stop, og så var det det. Vi havde forinden sagt enten-eller. Alle skulle være med, ellers stoppede vi, siger Jørn Bruun.

Det er to år siden, en ny bestyrelse overtog en-dags-festivalen. Det første år, i 2018, kom overtagelsen så tæt på festivalen, at den foregående ledelses musikprogram var på plads. Da dagen så oprandt, skete det på den sommers noget nær eneste regnvejrsdag. Til dette års udgave havde man skåret ned på musikbudgettet som led i en ny strategi, men fik alligevel ikke tilstrækkeligt med besøgende. Årets festival endte med et minus på 200.000 kroner, og den negative egenkapital nåede 700.000 kroner.

Er der noget, du fortryder?

- Jeg synes, vi har gjort, hvad vi kunne samt ramt et niveau, som den lørdag skal byde på. Dernæst er det bare de små ting, som skal gå op, så vi igen kunne få overskud og indhente den gæld, vi har haft fra de foregående år. Vi ærgrer os over, at vi så selv var med til at forhøje underskuddet. Føler vi, at vi kunne have gjort noget anderledes? Nej. Det var de små marginaler, der udeblev, siger Jørn Bruun.

Var det en fejl at skære i musikbudgettet?

- Nogle siger, at man skal investere sig ud af krisen, men så længe vi ikke har andre indtægtskilder, end det vi får på dagen, så synes jeg, det vil være en noget overmodig strategi at følge. Specielt når man har et hul, der skal lukkes. Det ville være at handle uansvarligt, og i stedet var det eneste rigtige at gøre at trække en streg i sandet og erklære os for konkurs.

Af hensyn til kurators fremtidige arbejde ønsker bestyrelsen ikke at udtale os yderligere om, hvem konkursen rammer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce