Annonce
Struer

Roet hele vejen fra Holland

52-årige Christa og 53-årige Rick Hoeksema har sat tre måneder af til at ro fra Holland til Sverige i kajak. Tirsdag ankom de til Humlum Fiskerleje & Camping. Fotos: Johan Gadegaard

Christa og Rick Hoeksema holdt pitstop i Humlum på deres lange vej fra hjemlandet Holland til Sverige i kajak

Humlum: Det er en 30 år gammel drøm, som parret Christa og Rick Hoeksema fra Holland lige nu er i gang med at udleve.

I kajak stævnede de ud fra hjemlandet 10. maj med målet om at nå Sverige, og i går, onsdag, var de kommet så langt som til Humlum Camping.

Cirka 600 kilometer har de indtil videre tilbagelagt i deres havkajak, som faktisk er Rick Hoeksemas fars gamle.

- Han købte den brugt, da jeg var syv år, så jeg er vokset op med den, fortæller han og tilføjer, at de dog har sat et nyt skind på selve kajakkens træramme.

I den roede de to ud fra deres hus, der ligger ved en kanal i det nordlige Holland, og har så ellers mere eller mindre "blot" fuldt kysten op langs Tyskland, hvorefter de ramte den jyske vestkyst.

- Det var lidt spændende ved Blåvandshuk, hvor der var store bølger helt op over hovedet på os, siger Rick Hoeksema:

- Men vi blev i kajakken og har da også trænet godt til det her og gør alt for at vælge den mindst mulige risiko.

Det er lidt hårdere, end jeg havde forventet, men det er også bare fantastisk.

Christa Hoeksema, hollandsk kajakroer.

Hårdt og fantastisk

Nogle vil nu uden tvivl sidde tilbage med ordet, hvorfor, i hovedet.

Det enkle svar er, at Christa og Rick Hoeksema rigtig godt kan lide at ro i kajak, være sammen 24 timer i døgnet - de bor undervejs i et lille telt, de har med - og ikke mindst formår at arbejde rigtig godt sammen.

Når den ene er træt, har den anden som regel overskud, hvilket er påkrævet.

- Det er lidt hårdere, end jeg havde forventet, men det er også bare fantastisk, siger Christa Hoeksema, der sammen med Rick for 30 år siden sejlede med færge fra Holland til Sverige for der at sejle i kajak.

På en af de ture kom de til at tænke på, at det da egentlig kunne være fedt at tage den tur ved egen kraft og uden at skulle belaste miljøet med det brændstof, der nu engang skal til for at få en færge til at flytte sig.

Og da datteren så mange år senere var færdig med skolen og sagde, at hun ville ud at rejse i et år, sagde forældrene, at det ville da også så.

Tirsdag ankom de så til Humlum, og da avisen mødte dem onsdag var planen, at de ville videre mod Fur, når vinden havde lagt sig.

Læs mere om de to's tur på www.sustainabledream.nl

Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

300 elever dystede i skolebasket

Annonce