Annonce
Struer

Rollemodel for udsatte børn modtager pris

Ildsjælen, som får overrakt Vestjyde-prisen fredag, modtager en miniature-udgave af skulpturen. Pressebillede
I anledning af at Vestjyden fylder halvandet år, uddeles Vestjyden-prisen for første gang. Prisen gives til en særlig ildsjæl, der er en enestående rollemodel for udsatte børn i Struer Kommune. Overrækkelsen sker fredag den 14. august klokken 16.
Annonce

Struer: I februar 2019 blev skulpturen Vestjyden indviet på Struer Havn.

Dengang solgte kunstner Henrik Busk Andersen og Hjerm Kunstgalleri miniatureudgaver af skulpturen, hvor overskuddet gik ubeskåret til støtteforeningen, Broen Struer, der hjælper udsatte børn i Struer Kommune.


Det er kendetegnet for den person, der i år, som den første nogensinde, modtager Vestjyden-prisen, at vedkommende evner at inddrage og motivere børn, der har behov for netop det

Karin Houmann, formand


De tre parter er nu gået sammen om at uddele Vestjyden-prisen, der skal anerkende en person, som gør et ekstraordinært arbejde for udsatte børn i Struer Kommune.

Det oplyser Struer Kommune i en pressemeddelelse.

- Det er vigtigt at fremhæve, når et individ gør en særlig indsats for at skabe en bedre tilværelse for udsatte børn og unge. Vi ved, at det har en stor betydning, når udsatte børn kan indgå på lige fod med andre unge og ikke føle sig udenfor fællesskabet, siger formand for Broen Struer, Karin Houmann, og fortsætter:

- Det er kendetegnet for den person, der i år, som den første nogensinde, modtager Vestjyden-prisen, at vedkommende evner at inddrage og motivere børn, der har behov for netop det.

Prisen bliver uddelt fredag d. 14. august klokken 16 ved Vestjyden på Struer Havn.

Annonce

Brystet skudt frem

Med prisen følger en miniature af Vestjyden som et symbol på en gæv vestjyde, der med sit fremskudte bryst tager imod vinden - som en tyrefægter ville tage imod en tyr.

Vinden er modstand, og figuren kan betragtes som styrken mod det velkendte og det fremmede.

Altså det, der gør en vestjyde, som Henrik Busk Andersen valgte at udtrykke symbolikken ved indvielsen af skulpturen, der nu har stået på havnen i halvandet år.

Oprindeligt skulle den første prisuddeling og fejring af skulpturens ét års fødselsdag have fundet sted i foråret, men grundet corona-omstændighederne blev begivenheden rykket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Rykkede ud til brand i skorsten

Lemvig

Fiskeren: Vi mærker ikke giften

Annonce