Læserbrev

Roser. Sikrer kostskoleafdeling til HF i Nørre Nissum

Thomas Danielsen fra Venstre roses for sin indsats for kostskoleafdelingen i Nørre Nissum. Arkivfoto: Morten Stricker

Debat: Det var glædeligt at læse i avisen, at Thomas Danielsen (V) har sikret HF i Nørre Nissum en kostskoleafdeling, så eleverne kan bo på skolen, mens de læser. En kostskoleafdelingen der har været et ønske længe, da muligheden for at bo på skolen nu også vil tiltrække unge, der bor længere væk. Det er godt gået af Thomas Danielsen (V) og godt for vores lokalområde. Det er ikke hver dag, at der falder 3 mio. kr. om året af til Nissum eller i det hele taget Lemvig kommune.

VIA i Nørre Nissum skal fortsat bidrage til liv i vores landsdel – bl.a. med muligheden for at læse til lærer, eller tage en HF. Begge har i mange år bragt unge til vor landsdel.

Allerede i år er der afsat halvanden mio. kr. til skolen, og fra næste år er skolen en fast del af finansloven med en årlig ekstrabevilling på 3 mio. kr. til HF-afdelingen.

Thomas Danielsen – du fortsætter bare det gode arbejde for vores landdistrikter, så har du min stemme på grundlovsdag.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Video: Se med, når storkeungen spiller død for at blive ringmærket

Danmark

Se video af redning: 20-årig sejler reddet op ad vandet efter flere timer i Ringkøbing Fjord

112

Kvinde sad fast i brønd i en time

Læserbrev

Erhverv. Der er brug for de korte lærlingeaftaler

Debat: Det bekymrer mig, at vi i flere medier skal læse, at både en minister og 3F beskylder virksomhederne for ikke at uddanne nok lærlinge, opfinde kreative regnemetoder og bruge korte lærlingeaftaler med det formål at løbe fra deres uddannelsesansvar. Det er ganske enkelt ikke rigtigt! Her i Midt- og Vestjylland uddanner bygge- og anlægsvirksomhederne massevis af lærlinge. I perioder er der endda udsolgt af lærlinge, og så må virksomhederne pænt vente i kø for at få en lærling. Faktisk uddanner bygge- og anlægsvirksomhederne 22 procent af alle lærlinge i Danmark, og det på trods af at de kun beskæftiger seks til syv procent af arbejdsstyrken. Det er en del af kulturen i vores virksomheder, at vi har lærlinge og uddanner næste generation. Derfor bør vi ikke mødes af beskyldninger om det modsatte, når vi hver dag bruger tid og kræfter på at tage en eller flere lærlinge under vores vinger. Det fælles mål bør i stedet være at skabe så mange lærepladser som muligt ved at gøre det attraktivt og overkommeligt at tage lærlinge for både store og små virksomheder. I Midt- og Vestjylland har vi rigtig mange små og mellemstore virksomheder, og for dem er det umuligt at vide, om de har nok opgaver til at beskæftige en lærling de næste tre til fire år. Netop derfor er korte lærlingeaftaler guld værd, fordi de giver mindre virksomheder mulighed for at tage en lærling, selvom de ikke kender tykkelsen på ordrebogen flere år ud i fremtiden. Korte aftaler bruges ikke for at snyde, tværtimod. Alternativet er, at virksomheden ikke tør binde sig for de næste tre til fire år og af den grund siger nej tak til en lærling. Derfor vil det være en katastrofe for både de unge og virksomhederne, hvis muligheden for at indgå korte aftaler begrænses.

Lemvig

Evy blev glemt, når hun bestilte en Flextur: Nu har Midttrafik gennemgået klagerne

Lemvig

Tre strande har det reneste badevand

Annonce