Læserbrev

Roser. Sikrer kostskoleafdeling til HF i Nørre Nissum

Thomas Danielsen fra Venstre roses for sin indsats for kostskoleafdelingen i Nørre Nissum. Arkivfoto: Morten Stricker

Debat: Det var glædeligt at læse i avisen, at Thomas Danielsen (V) har sikret HF i Nørre Nissum en kostskoleafdeling, så eleverne kan bo på skolen, mens de læser. En kostskoleafdelingen der har været et ønske længe, da muligheden for at bo på skolen nu også vil tiltrække unge, der bor længere væk. Det er godt gået af Thomas Danielsen (V) og godt for vores lokalområde. Det er ikke hver dag, at der falder 3 mio. kr. om året af til Nissum eller i det hele taget Lemvig kommune.

VIA i Nørre Nissum skal fortsat bidrage til liv i vores landsdel – bl.a. med muligheden for at læse til lærer, eller tage en HF. Begge har i mange år bragt unge til vor landsdel.

Allerede i år er der afsat halvanden mio. kr. til skolen, og fra næste år er skolen en fast del af finansloven med en årlig ekstrabevilling på 3 mio. kr. til HF-afdelingen.

Thomas Danielsen – du fortsætter bare det gode arbejde for vores landdistrikter, så har du min stemme på grundlovsdag.

0/0
Annonce
Læserbrev

Ældre. Hvor skal et nyt friplejehjem ligge?

Læserbrev

Ulven. Umuligt at sikre store naturarealer

Læserbrev

Politik. Vi har brug for en bedre seniorførtidspension

Læserbrev

Terror. Tre danske søskende dræbt i Allahs navn

Leder For abonnenter

Godt set af Jyden i Bur

I løbet af sommerhalvåret kan vi glæde os over et væld af festivaler og andre af de mange kulturelle arrangementer, der er på programmet i alle de tre nordvestjyske kommuner. Det betyder så også, at der er rift om publikum, og mange af arrangørerne må kæmpe en sej kamp for at få sponsorerne til at bakke om arrangementerne. Hvordan sælger du for eksempel et sponsorat til en festival med navne som Elias Boussnina, Fraads, Anya, Elba, Namunel, Elijah Okello og Rare Cigarettes på plakaten? Arrangørerne af Sub Festival 2019 i Holstebro måtte erkende, at det var svært. De er unge. De repræsenterer det nye, den lidt skæve tilgang til tingene, og som de selv bemærkede det i onsdagsudgaven af din avis, leverer de hverken rødvin eller kamsteg til sponsorerne på slagterigrunden i Holstebro, når festivalen løber af stablen på lørdag. De måtte derfor erkende, at erhvervslivets sponsorer begyndte at vende festivalen ryggen. Sponsorerne foretrækker det sikre. De vil gerne forkæles og få umiddelbar udbytte af at støtte et arrangement eller for den sags skyld en af de mange foreninger og de mange sportsklubber, der er afhængig af sponsorernes velvilje. Noget for noget - og som udgangspunkt må det være rimeligt for alle parter, at der på den måde bliver indgået en kontrakt om at få det bedst mulige ud af støtten på begge sider af bordet. Og det viser sig nu, at Jyden i Bur heldigvis kan se et potentiale i at støtte de unge og deres festival i Holstebro. Ikke for at kapre kunder. Som leverandør af staldløsninger til især svine-landbrug over hele verden, vil der ikke være mange af stamkunderne til stede på festivalen, og festivalgæsterne vil heller ikke ringe virksomhedens produktionsleder op med en ordre på mandag. Der er noget helt andet på spil, og vi kan kun lette på hatten og kippe med flaget for direktionen hos Jyden for at have indset, at det på længere sigt vil være de unge, der skal trække læsset, og at de fortjener både opbakning og anerkendelse for alt det, de sætter i værk. Ikke bare for deres egen skyld, men helt fundamentalt for at give dem lyst til at blive i området, hvor der bliver brug for deres indsats over en meget bredere front.

Læserbrev

Vester Husby. Kulturen til forskel - det gælder vel også kulturarven?

Læserbrev

Ældrepleje. Boller uden gær - nej vel, kære politikere?!

Læserbrev

Politik. På togtur med Søren Gade

Annonce