Annonce
Kultur

Run to The Beat krydser fingrene og fortsætter

Der er mange mennesker samlet til Run to The Beat - og hvis det er tilladt til september, er folk så klar til det? Arkivfoto: Jørgen Kirk
Arrangørerne af Run to The Beat kan, hvis forsamlingsforbuddet ophæves med udgangen af august, blive det første store arrangement i Struer Kommune i kølvandet på coronakrisen

Struer: Indtil videre er alle arrangementer med større mængder mennesker blevet aflyst frem til august. Det omfatter blandt andet Kilen Rock og Sansefestivalen i Struer Kommune. Men hvad med Run to The Beat, det store halvmarathon i Struer, hvor tusindvis af mennesker de sidste par år har deltaget med løbeskoene på?

Indtil videre er svaret, at de kører videre som planlagt. Indtil videre.

- Lige nu fortsætter vi som planlagt. September måned er ikke omfattet af det nye forsamlingspåbud, og vi har jo allerede skrevet kontrakter med de kunstnere, der skal spille til afterparty, så vi kan ikke påberåbe os force majeure eller noget i den stil, siger Kim Høfler, der er tuist- og eventchef i Struer Kommune.

Lige nu er håbet, at der fra september bliver åbnet op for større arrangementer igen, og at Run to The Beat så er det første af slagsen i Struer.

- Hvis alt spiller, så kan det blive scenariet. Og mine gisninger er, at folk måske gerne vil ud til den tid, hvis der er blevet åbnet for det, siger Kim Høfler.

Annonce

Vi følger naturligvis nøje med i nyhederne, følger regeringens anvisninger, og så kan det være, vi må revurdere situationen senere.

Kim Høfler, turist- og eventchef i Struer Kommune

Tror på efterspørgsel

Men som med så mange andre arrangører i Danmark for tiden, så sørger Kim Høfler for at have et "men" efter hver sætning, når det drejer sig om fremtiden.

For lige nu kan alt nå at blive anderledes på meget kort tid, alt efter hvordan smittetallene ser ud de kommende uger. Og hvem ved, om folk mentalt er klar til at komme ud blandt flere mennesker når måneden siger september?

- Men alt ændrer sig i de her dage, så det er svært at forudsige noget. Vi følger naturligvis nøje med i nyhederne, følger regeringens anvisninger, og så kan det være, vi må revurdere situationen senere, siger Kim Høfler.

Der er plads til omkring 3500 deltagere til Run to The Beat, og billetterne plejer at gå som varmt brød. Og selvom billetsalget er en smule bagud lige nu i forhold til de sidste par år, så følger salget kurven, fastslår Kim Høfler.

- Vores salg plejer først at komme i august måned, så lige nu ligner tallene dem fra de foregående. Min fornemmelse er, at når vi går hen og har haft en god sommer, hvor vi ikke har været til de festivaler og arrangementer, vi plejer, så tror jeg på, der er en efterspørgsel, når vi kommer hen i september, hvis tingene går, som de skal lige nu.

Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Tøjeksperten lukker i Lemvig

Kultur

Kunstmuseum klar til at åbne

Annonce