Annonce
Holstebro

Rydder vejen for Nørreport-projekt: Vi håber at kunne komme i gang kort efter sommerferien

Nu mangler der kun en endelig lokalplan, der forventes klar kort efter sommerferien, hvorefter bulldozere sådan set kan begynde at rydde grunden ved Nørreport. Illustration: Atra Arkitekter A/S
Økonomiudvalget har onsdag godkendt det kommuneplantillæg, der åbner for at begynde omdannelsen af Nørreport fra forladt til levende.

Holstebro: Hvis alt går vel, og der ikke opstår nogle uforudsete problemer, håber Rema1000 at kunne komme i gang med at forvandle Nørreport efter sommerferien.

- Hurtigst muligt, lyder svaret fra udviklingschef Stephan Sørensen fra Reitan Boligudvikling, der er Rema1000’s boligselskab, når man spørger hvornår:

- Vi har ikke nogen dato sat på. Der er mange ting, der stadig skal falde helt på plads. Men der er ingen tvivl om, at vi glæder os til at komme i gang, siger Stephan Sørensen.

Annonce
Økonomiudvalget godkendte onsdag det kommuneplantillæg, der baner vejen for, at der kan bygges supermarked og boliger på området. Illustration: Atra Arkitekter A/S

Han roser Holstebro Kommune for at have været hurtig og smidig at samarbejde med om projektet:

- Det har været enormt professionelt. Men vi har jo eksempelvis også nogle boligforeninger, som vi samarbejder med omkring byggeriet, og de har nogle formalitetskrav, de skal leve op til, så jeg kan ikke sætte en dato på.

- Vi håber at kunne komme i gang kort efter sommerferien. Men det er ikke det samme som, at det også sker lige der.

Bliver ikke savnet

Økonomiudvalget godkendte onsdag det kommuneplantillæg, der baner vejen for, at der kan bygges supermarked og boliger på området, hvor den gamle politistation er placeret og op mod banegården.

Det ny Nørreport

Rema1000 køber grunden og flytter deres supermarked i Nørreportcentret over på den anden side af gaden. Her skal politistationen rives ned, en ny butik bygges og oven på den, skal der så bygges 50 ungdomsboliger. Et boligselskab står allerede klar til at realisere den del af planen.

Længere oppe mod stationen er planen at opføre fire "punkthuse" med lejligheder - det kan være både ældreboliger, ejerlejligheder eller andre boformer.

Der skal også være plads til cafeer og andre butikker.

Så mangler der kun en endelig lokalplan, der forventes klar kort efter sommerferien, hvorefter bulldozere sådan set kan begynde at rydde grunden, fortæller borgmester H.C. Østerby (S):

- Så er vejen banet for, at man kan komme videre med projektet.  Jeg tror ikke, at der er nogen, der kommer til at savne det lidt triste syn, der er omkring Nørreport lige nu med tomme huse og en tom politigård, siger Østerby.

Ifølge arkitekten bag det kommende projekt, Sigurd Jakobsen fra Atra Arkitekter, er man allerede begyndt på planlægningen og projekteringen af projektet. illustration: Atra Arkitekter A/S

- Det her bliver et af de første store projekter i byens plan, og når det står færdigt med boliger, cafeer og udemiljøer, så vil det virkelig løfte byen.

Ifølge arkitekten bag det kommende projekt, Sigurd Jakobsen fra Atra Arkitekter, er man allerede begyndt på planlægningen og projekteringen af projektet, så streger og tegninger kan blive til boliger og supermarked.

Projektet ved Nørreport, hvor der både skal være supermarked og boliger, blev præsenteret for offentligheden for præcis 11 måneder siden.

- Der er blevet arbejdet hårdt på projektet, og sådan noget tager tid. Men jeg glæder mig til, at vi alle kan begynde at se den fysiske forvandling, siger Østerby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce