Annonce
Debat

Så blev det Arnes tur

Søren Frøstrup-Agger. Pressefoto
Annonce

Læserbrev: Regeringen har sammen med DF, SF og Enhedslisten lavet en aftale om ret til tidlig pension. Forslaget kom fra Socialdemokratiet. Vi gik til valg i 2019 på at sikre dem, der har været længst på arbejdsmarkedet, en ret til tidligere tilbagetrækning. En tidligere tilbagetrækning end de ellers ville have mulighed for efter velfærdsforliget fra 2006. Velfærdsforliget fra 2006 medførte at vi danskere skal være længere på arbejdsmarkedet i takt med at den gennemsnitlige levealder stiger.

Kernepunkterne i Socialdemokratiets oprindelige forslag var, at der skulle være tale om en rettighed, der skulle gælde et efter et langt arbejdsliv. Med andre ord – en mulighed for tidligere tilbagetrækning inden slagteriarbejderen er så nedslidt, at han ikke længere kan holde til at gå på arbejde. Med det, der nu er aftalt, er det således, at hvis man som 61-årig har været 44 år på arbejdsmarkedet, får man ret til at trække sig tilbage tre år før folkepension. Når pensionsalderen er steget til 70 år, kan man altså trække sig tilbage som 67-årig.


I mit perspektiv giver det naturligvis god mening, at en slagteriarbejder, der kom ud på arbejdsmarkedet som 17-årig har mulighed for at trække sig tidligere tilbage, end en journalist der fik sit første job som 26-årig.

Søren Frøstrup-Agger (S)


I mit perspektiv giver det naturligvis god mening, at en slagteriarbejder, der kom ud på arbejdsmarkedet som 17-årig har mulighed for at trække sig tidligere tilbage, end en journalist der fik sit første job som 26-årig. Både på grund af længden af arbejdslivet, og også fordi dem der begynder tidligt på arbejdsmarkedet ofte har det fysisk hårde og nedslidende arbejde.

Der er ikke nogen af os, der i dag helt ved, hvordan arbejdsmarkedet er indrettet om 25 år.

Bliver det virkelig nødvendigt, at vi alle sammen arbejder, til vi er over 70 år?

Det gør det sandsynligvis for en del af os, og for mit eget vedkommende skal det nok gå. Mit job er ikke fysisk eller psykisk nedslidende. Jeg kan også nemt forstille mig at få kompetent vejledning af en revisor på 71 år eller besøge en tandlæge på 72 år. Det bliver straks sværere, når samtalen kommer til rengøringsassistenten på sygehuset eller en bryggeriarbejder – som Arne der var frontfigur i Socialdemokratiets udspil.

Og for nu at blive ved bryggeriarbejderen Arne Juhl, som jo har været fulgt tæt af medierne i forhandlingsforløbet. Arnes egen vurdering af valgløftet fra Socialdemokratiet kom på TV2 News efter at forliget var indgået, og den var ganske kort: ”Mette holdt jo, hvad hun havde lovet”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce