Annonce
Lemvig

Så blev det en realitet: Ny Solbussen til udflugter og oplevelser

Dagcentrets aktivitetsmedarbejder Lone Bækgaard - der her lukker døren til den nye Solbussen - kørte Solbussen ned til fredagens busindvielse. Hun beskriver den som en fornøjelse at køre i. Foto: Allan Damgaard
Det har været en lang, sej kamp for Solgårdens & Søparkens Vennekreds at samle ind til en ny Solbussen, men fredag ankom bussen, der skal fragte brugere og beboere ud til oplevelser i lokalområdet.

Lemvig: - Det har været op ad bakke at samle penge ind til en ny Solbussen under coronakrisen. Det må vi ærligt indrømme. Det har taget to år. Derfor er det også ekstra glædeligt, at vi nu er kommet i mål, sagde formanden for Solgårdens & Søparkens Vennekreds, Elin Lillelund.

Det sagde hun fredag formiddag, hvor den nye Solbussen trillede ind foran dagcentret i Lemvig, og hvor det nye køretøj blevet behørigt fejret med flag, taler samt kransekage og champagne.

Den nye Solbussen er en knap tre år gammel Mercedes-Benz Sprinter, og den kostede lidt under 400.000 kroner hos Harboøre Autohandel.

Annonce

- Vi har haft 64 ansøgninger ude hos byens forretninger, lokale loger og fonde, og blot syv af dem har givet tilsagn. Desuden har der været 27 private bidrag. Private, der har givet mellem 25 og 10.000 kroner, sagde Elin Lillelund.

De største bidragydere til Solbussen er Lions Club Lemvig, Odd Fellow Lemvig, Sct. Georgsgildet Lemvig, Velux Fonden og Den A.P. Møllerske Støttefond.

- Desuden har vi i vennekredsen haft en opsparet kapital til den nye Solbussen, sagde Elin Lillelund.

Den fjerde i rækken

Den nye Solbussen er den fjerde i rækken, siden vennekredsen - der blev etableret i 1986 - købte den første i 1988. Nummer tre - som den nye Solbussen afløser - var 19 år gammel, og den trængte til udskiftning.

Solbussen er til beboerne på Solgården og i Søparken samt brugerne af dagcentret, og det var dagcentrets aktivitetsmedarbejder Lone Bækgaard, der kørte Solbussens første tur til fredagens festivitas. Hun kommer også til at køre Solbussen ind imellem - i lighed med vennekredsens chauffører.

- Det er en fornøjelse at køre i den. Den har automatgear, og det giver en god, glidende kørsel, sagde Lone Bækgaard.

Sikkerheden er også bedre i den nye bus. Den gamle bus' topunktsseler er erstattet af trepunktsseler. Desuden kan sæderne klappes ind, så der bliver plads til kørestole. I den gamle bus skulle sæderne manuelt tages ud for at give plads til kørestole, og det var lidt besværligt.

Der er plads til otte passagerer i den nye bus.

Annonce

Større vinduer

Lone Bækgaard hæfter sig også ved, at der er mindre larm i den nye udgave af Solbussen, og desuden er det en klar fordel, at bussens vinduer er større end i den gamle.

- Det sker ofte, at vi kører en tur ud i det blå og holder et flot sted i kommunen, hvor passagererne bliver siddende i bussen og nyder udsigten, mens de drikker en kop kaffe, sagde Lone Bækgaard.

Det er vennekredsen, der står for kørslen med beboerne på Solgården og i Søparken, mens Lemvig Kommune står for kørslen med dagcentrets brugere. Det kan ofte være de samme, frivillige chauffører, der bruges.

Mens vennekredsen ikke kører med beboerne i vintermånederne, så kan dagcentrets brugere komme på udflugter hele året, hvis vejret ellers tillader det.

- Det er dejligt, at vi har fået en ny Solbussen. Både bussen og vores rickshaw-cykler giver brugere og beboere en god mulighed for at komme ud til oplevelser, siger Lone Bækgaard.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Sådan rammer corona skolerne: Nogle er ramt, andre går næsten fri

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Thyborøn får nyt maritimt museum - Kystcentret er solgt til folkene bag Sea War Museum

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Lemvig

Tillidsmand: Der er nogle skoler der er ved at være pressede

Lemvig

Sneglehusets forpagtere og deres sønner indstillet til Lemvig Prisen

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Lemvig For abonnenter

Direktør: Elever skal undervises så normalt som muligt

Leder For abonnenter

Det er helt oplagt: Selvfølgelig skal de unge på plejehjem

Holstebro For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Erhverv

Karsten opfandt berømt slogan for 30 år siden: - Jeg fik en flaske gammel dansk og et diplom

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Navne

Lotte vil hjælpe dem, der ikke er der, hvor de gerne vil være i livet

Lemvig For abonnenter

15-årige Mathilde arbejder på plejehjem: Jeg kan mærke jeg gør en forskel for dem her

Holstebro

Søren Gade har selv prøvet at være gruppeformand, og han har store forventninger til Danielsen

Annonce