Annonce
Lemvig

Så er der sat dato på ny kostskole

Den pædagogisk administrative leder af HF-uddannelsen i Nørre Nissum, Tina Gade, er godt i gang med at forberede den nye kostskoleafdeling. I sidste uge fik uddannelsen godkendt den første bevilling fra uddannelses- og forskningsministeriet. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard
HF-uddannelsen har fået de første midler til etablering af kostskoleafdeling

Nørre Nissum: 10. august 2020. Det er pejlemærket for ledelsen af HF-uddannelsen på VIA University College i Nørre Nissum.

Den dag er der studiestart i det kommende skoleår, og samme dag vil der også være premiere på den nye kostskoleuddannelse, som uddannelses- og forskningministeriet tidligere på året gav tilladelse til at oprette.

I sidste uge fik VIA de første 1,5 millioner kroner bevilget, og fremover er der årligt sat tre millioner kroner af på finansloven til kostskoleafdelingen, der kommer til at rumme op til 55 elever. Tina Gade, der er pædagogisk administrativ leder af HF-uddannelsen, regner ikke med, at der bliver problemer med at få udfyldt pladserne.

- Vi er godt i gang med at forberede den nye kostskoleafdeling. Lige nu er det de praktiske opgaver, der fylder en del, men vi er også i gang med at se på, hvordan vi kan få lavet en forankring af kostskolen i lokalmiljøet, og hvordan lokalområdet kan lukrere på kostskolen. Det gælder blandt andet foreningslivet, siger hun.

De første ansættelser er også på plads. Blandt andet er der blevet ansat en kok og kantineleder, men Tina Gade forventer, at der kommer yderligere en ansættelse i køkkenet. Desuden er hun i gang med at finde personale til den øvrige del af kostskolen.

Den nye kostskoleafdeling har også givet anledning til at gentænke undervisningen på HF-uddannelsen.

- Vi er i gang med at se på den didaktiske og pædagogiske planlægning. Vi ser på, om det er en optimal måde, vi underviser på, og om vi kan blive skarpere i vores undervisning. Derfor kigger vi også på vores læringsmiljø og skifter blandt andet borde og stole ud, så det er muligt at lave en mere mobil indretning af klasselokalerne, siger Tina Gade.

Det er første gang i 40 år, der bliver oprettet en kostskole i Danmark. Derfor har uddannelses- og forskningsministeriet ikke nogen færdig manual liggende i skrivebordsskuffen, der kan bruges i forbindelse med oprettelsen af den nye kostskoleafdeling i Nørre Nissum.

Men Tina Gade har ikke oplevet problemer i samarbejdet med ministeriet omkring oprettelsen af kostskolen.

- Jeg synes ikke, det har givet udfordringer, at ministeriet er begyndt fra bunden. Men man kan mærke, at ministeriet også har haft et samarbejde med børne- og undervisningsministeriet, som vi egentlig hører under, og som også har nogle krav, vi skal leve op til, siger hun.

Der er endnu ikke sat pris på, hvad det vil koste for en elev at gå på kostskolen, men Tina Gade forventer, at prisen kommer til at ligge på niveau med priserne på de øvrige kostskoler i landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce