Erhverv

Så mange bliver afskediget efter fusion

Som lovet, da Arla-koncernen en tirsdag i oktober meldte ud om fusionen mellem de to Holstebro-mejerier, bliver der ingen afskedigelser i produktionen. Arkivfoto

Flere medarbejdere på de to Holstebro-mejerier, der i oktober blev lagt sammen, er i dag blevet opsagt.

Holstebro: Fusionen mellem Holstebro Flødeost og Holstebro Smør for godt to måneder har allerede resulteret i en større leder-rokade i Arla-koncernen, hvor mejeri-direktører ikke bare i Holstebro, men også i andre byer, er blevet flyttet eller afskediget.

Nu får de organisatoriske ændringer, som er led i et tre-årigt spare- og effektiviseringsprogram, også en række personalemæssige konsekvenser for de chefer og specialfunktioner, der ligger lige under topledelsen.

I alt er ni medarbejdere i dag blevet opsagt.

- Ledergruppen er nu færdig med at kigge på de dobbeltfunktioner, der er mellem de to mejerier, og det har ført til afskedigelse af i alt ni medarbejdere i Holstebro, fortæller Arlas pressechef, Åse Andersson.

Som Arla meldte ud allerede i oktober vil sammenlægningen ikke betyde afskedigelser på gulvet, og begge mejerier fortsætter med at producere de samme produkter som hidtil.

- De afskedigede er alle medarbejdere, der har siddet i en dobbeltfunktion, enten i ledelseslaget eller som specialist, siger pressechefen.

I forbindelse med fusionen var der ingen af de to daværende mejeridirektører, der blev i Holstebro. Klaus Jeppesen rykkede fra Holstebro Smør til Taulov Mejeri, og Claus Nielsen flyttede fra Holstebro Flødeost til Esbjerg Mejeri. Holstebros nye mejeridirektør blev Jørgen Greve, der kom fra en lederstilling på Taulov Mejeri.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Brydebol fik sin godkendelse trods nabo-protester: Vi gør det for at mindske lugtgenerne

Lemvig

Landmand mødt af kritik: Kunne have gjort mere for at mindske lugten

Holstebro

Ulvepar har fået hvalpe: Nu advarer forskere mod ulveturisme

Lemvig For abonnenter

Hjemmeværnet melder pas: Vil ikke assistere ved motionsløb

Erhverv

Grundfos om tidlig pension: - Det er et farligt spor at gå nedad

Med 4.500 ansatte i Danmark er Grundfos en af de helt store arbejdspladser, og koncernchef Mads Nipper har nøje fulgt dannelsen af en ny regering. Den kommende statsminister Mette Frederiksens (S) løfte om at finde en løsning, så nedslidte kan trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet, er den største bekymring for Grundfos-chefen. - Der er lavet mange reformer på det danske arbejdsmarked i de seneste år, og det er en væsentlig grund til, at vi har den velstand, som vi har i dag. Jeg har stor sympati for dem, som reelt er nedslidte, men det er et farligt spor at gå nedad at sige, at vi de facto skal have en tidligere tilbagetrækning, siger Mads Nipper. Han mener, at det er muligt at skabe en brugbar løsning ude på de enkelte virksomheder. - Vi har rigtigt mange kolleger, der er godt oppe i 60'erne, og som slet ikke har lyst til at trække sig tilbage, selvom de stået ved maskiner hele deres liv. Vi kan finde nogle fleksible modeller, så de kan arbejde i et lidt lavere tempo. At trække dem helt ud er farligt, for det er mennesker, der skaber en masse værdi, siger Mads Nipper. Til gengæld er han tilfreds med udsigten til, at flygtninge, der mister deres opholdsgrundlag, kan blive i Danmark, hvis de allerede er i fast arbejde. - Vi har en del flygtninge og har taget opgaven på os med at uddanne og dygtiggøre de mennesker. Hvis de skulle sendes tilbage, ville det være hovedrystende håbløst for virksomheden og for Danmark som samfund, siger Mads Nipper.

Lemvig

Vil danne korps af frivillige: Skal styre trafikken i stedet for hjemmeværnet

Lemvig For abonnenter

Man bliver nølende over for at anbefale andre at bosætte sig her

Lemvig

Siden finanskrisen: Lemvig i top tre over økonomisk vækst

Lemvig

Vindbranche: Fiskeri og olie blokerer for Nordsøen som grønt kraftværk

Annonce