Holstebro

Så mange nye virksomheder er i økonomiske problemer

Holstebro er en af de kommuner, hvor færrest nye virksomheder har økonomiske problemer. Arkivfoto: Morten Stricker
Fem procent af de 640 selskaber, der blev stiftet i perioden 2014 - 2018, er i økonomiske problemer. Det viser tal fra Iværksætterundersøgelsen 2019.

HOLSTEBRO: Det går godt for nye virksomheder i Holstebro Kommune. Det viser tal fra Iværksætterundersøgelsen. Kun fem procent af de 640 selskaber, der blev stiftet i perioden 2014 - 2018, har økonomiske problemer. Dinero definerer økonomisk problemer som selskaber, der er under konkurs, under tvangsopløsning eller under rekonstruktion. Til sammenligning er det 7.5 procent på landsplan.

- Som iværksætter er man selvfølgelig selv ansvarlig for sin virksomheds økonomi, men der er også en masse eksterne faktorer, som man ikke selv har kontrol over. Man kan være så uheldig at løbe ind i en dårlig betaler. Det har jeg selv oplevet. Vedkommende havde ikke en krone på lommen, men hyrede mig alligevel til et foredrag, og pengene kunne jeg se langt efter. Jeg følte mig røvrendt, og det er en forfærdelig følelse, siger Martin Thorborg, som står bag Dinero, i en pressemeddelelse.

Kommunerne med den højeste procentdel unge virksomheder i økonomiske problemer findes i hovedstadsområdet. I Albertslund er 15,6 procent af disse virksomheder i økonomiske problemer. Det er den højeste andel på landsplan. Vestegnskommunen efterfølges af Ishøj, Vallensbæk, Brøndby og Hvidovre Kommuner.

Ærø Kommune har med 1,6 procent den laveste andel unge virksomheder i økonomiske problemer. Øboerne efterfølges af Thisted, Billund, Skanderborg og Fanø på de efterfølgende pladser.

0/0
Annonce
Holstebro

Faldt ned i brønd på gågaden: René kræver erstatning

112

79-årig ribbet på gågaden: Lommetyv hævede stort kontantbeløb

Holstebro

Miraklet udeblev: Cecilie tabte kampen

Holstebro

To heste aflivet ved Ringvejen: Ikke den frygtede hesteherpes

Holstebro For abonnenter

Nekrolog: En anstændig kvinde skulle jo lære at holde hus

Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Annonce