Annonce
Lemvig

Så vandt fornuften til sidst

Lederfoto fra Lokalredaktør Lars Kamstrup.
Danmarks Afholdsforening er blevet til Landsforeningen for Ædru Livsstil, og straks fjernede man et forbud, der ramte dem, der ikke havde problemer.

Det er dejligt, når fornuften vinder i den sidste ende - selv om det kan tage lang tid.

I dette tilfælde, at der nu igen må serveres alkohol i den kommunale café, Claudis Have, i Lemvig. En café, der giver en dagligdag med indhold for en række borgere med forskellige udfordringer. Det viste sig for nogle år siden, at der lå en historisk klausul på ejendommen, som sagde, at der ikke måtte serveres alkohol, og det var Danmarks Afholdsforening, der skulle have hånd om den klausul. Med misforstået ildhu holdt man så fat i, der ikke måtte serveres alkohol - også af misforstået hensyn til de ansatte, som foreningen ikke mente ville have godt af at have kontakt til alkohol. De ansatte har ikke problemer med alkohol, og de tog det naturligvis ilde op. Men intet hjalp.

Kommunen forsøgte magtanvendelse ved at lave en ny lokalplan. Det var heller ikke god stil, at en kommunen på den måde forsøger at knægte andre, som har retten på sin side. Og forsøget blev da også tilsidesat af højere instanser. Så der blev et alkohol-forbud.

Nu er man så kommet til fornuft i alkoholforeningen. Nye kræfter er kommet til, og her er der straks erkendelse af, at der skal tænkes nyt i kampen for at hjælpe dem, der har problemer med alkohol. Ikke totalt forbud for alle, der ikke har problemer. Men hjælp til dem, de har. Det var en passende modernisering af en ældgammel forening, der har gjort sit i 140 år. Nu er der nye toner, og man har straks trukket forbuddet mod Claudis Have tilbage. Nu er der forståelse for, at forbud ikke skal ramme alle, der ikke skal beskyttes. De fleste kan heldigvis nyde et glas vin til maden, uden det går helt galt med misbrug. Og de ansatte kan igen ranke ryggen efter den misforståede omsorg.

Landsforeningen for Ædru Livsstil hedder alkoholforeningen nu, og det signalerer, at man er på banen for at hjælpe dem, der skal have hjælp. Man er i gang i Nordjylland, og foreningen håber også, at vestjyderne vil tage del i det arbejde, der er rettet mod dem, der virkelig har brug for det.

Godt gået.

Nu er der forståelse for, at forbud ikke skal ramme alle, der ikke skal beskyttes
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Campingpladser starter forsigtigt op

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce