Annonce
Holstebro

Sådan kommer skoleugen til at se ud: Alle elever skal i skole fem dage i streg

De fire 9. klasser på Tvis Skole får ikke lov til at møde ind på én gang. De første to klasser kommer ind mandag. De sidste to må vente en uge endnu. Eleverne vil også få forskudte pauser og mødetidspunkter. Genre/arkivfoto: Morten Stricker
Skolelederne i Holstebro ser forskelligt på, hvad der er den optimale måde at genåbne på. Men fælles for dem er, at de opfordrer alle børn til at få lavet en PCR-test i weekenden.

Holstebro: Retningslinjerne for den delvise genåbning af grundskolerne giver ingen mulighed for fleksibilitet, sådan som flere skoleledere havde håbet på.

Blandt dem er Rasmus Højlund Sørensen, skoleleder på Sønderlandsskolen.

- Vi havde tænkt noget i retning af, at eleverne mødte ind hver anden dag - altså mandag, onsdag og en halv torsdag eller en halv fredag. Så kunne de ses mere kontinuerligt, og rent trivselsmæssigt er det en fordel, at der ikke går så lang tid imellem, at de mødes, siger Rasmus Højlund Sørensen.

Men det er ikke det, der står i retningslinjerne fra ministeriet. Her angives det, at det ugentlige fremmøde på 50 procent skal praktiseres som fem sammenhængende undervisningsdage.

Annonce

Køer på græs

På Tvis Skoler er der fire afgangsklasser, og de kommer ind to klasser ad gangen.

- Det gør vi simpelthen for at kunne holde afstand. Vi kan bedre styre 40 elever end 100. De er jo som køer på græs, når de kommer ind, og vi skal sikre os, at de bliver i deres bobler, siger skoleleder Solveig Mogensen.

Hun har i øvrigt aldrig været tilhænger af modellen med skole hver anden dag.

- Det bliver noget rod for nogen, især for de elever, der har brug for meget struktur. Ud. Hjem. Ud. Hjem. Det kan godt være, at det trivselsmæssigt giver noget, men rent fagligt bliver det svært at holde et flow, hvis man hele tiden skal omstille sig fra fysisk fremmøde til at være bag skærmene, mener Solveig Mogensen.

Tvis Skole planlægger også at køre forskudte pauser og mødetidspunkter for 9. klasses eleverne. Det hænger også lidt sammen med en igangværende renovering af skolen, som betyder, at nogle indgange og passager ikke kan benyttes.

Annonce

Alle klasser hver anden uge

På Sønderlandsskolen vil man tage alle tre 9. klasser ind på én gang, hver anden uge.

- Til daglig bor de dør om dør, men vi er en rigtig stor skole og kan sprede dem ud, så de kan være langt fra hinanden. Det giver en fordel rent organisatorisk og planlægningsmæssigt, så vi stort set kan komme til at køre efter det normale skema, siger Rasmus Højlund Sørensen, der får 59 afgangselever ind på mandag.

- Klasserne må ikke komme i berøring med hinanden. Derfor skal de benytte forskellige indgange og forskellige garderober, og de må kun være i klassen og området lige udenfor. De skal også være adskilt i frikvartererne, siger skolelederen på Sønderland.

Eleverne og forældre i Holstebro Kommune kan regne med at få besked fra deres skole om genåbningen på Aula enten torsdag eller senest fredag formiddag. Sammen med informationerne vil de også modtage en appel.

- Vi vil kraftigt opfordre til, at man tager en PCR-test i weekenden, siger skoleleder Rasmus Højlund Sørensen, Sønderlandsskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Storken er en del af vores dna

Annonce