Annonce
Danmark

Sådan vælger du uddannelse i en coronatid

Annonce

Kære kommende studerende. Coronakrisen har sat sit aftryk i det danske samfund. Og den har nok også indflydelse på mange af jer unge mennesker, som lige nu overvejer at søge ind på en videregående uddannelse.

Nogle har måske ændret faglige interesser. Andre vil måske søge ind, tidligere end de troede, fordi de ikke kan arbejde eller rejse som planlagt.

Berit Eika

På Aarhus Universitet er vi forberedt på en større søgning end tidligere år. Vi har oprettet flere studiepladser, så vi kan komme de mange ansøgere i møde – især på ingeniør- og it-områderne, hvor der er særligt stor efterspørgsel efter dygtige kandidater.

Det gør dog ikke nødvendigvis beslutningen lettere for dig, der lige nu skal overveje, hvor din fremtid ligger. Derfor er her tre gode råd til studievalget i en coronatid.

Søg bredt. Der findes ikke kun én drømmeuddannelse – til gengæld er der mange studier, der kan opfylde drømme. Derfor er det vigtigt, at du undersøger flere forskellige uddannelser og uddannelsessteder. Gør brug af de dygtige vejledere, som kan skabe overblik over dine muligheder. Og vid, at en drømmeuddannelse også er noget, du selv er med til at skabe undervejs – f.eks. ved at vælge bestemte fag, tage på udlandsophold eller lave projektsamarbejde. En uddannelse er ikke vejen til et bestemt job – men en del af din livslange læring.

Både hjernen og hjertet skal være med. Selvom corona måske har spændt ben for dine andre planer, så husk, at dit studievalg skal bunde i en faglig interesse. En uddannelse er krævende, og det er svært at gennemføre, hvis man ikke er tilstrækkeligt motiveret.

Forbered dig på en lidt anderledes studiestart, hvis du bliver optaget. På Aarhus Universitet har vi den tilgang, at en uddannelse bliver både bedre og mere motiverende, når man møder sine undervisere og medstuderende ansigt til ansigt. Det er især vigtigt som ny studerende, og derfor står I forrest i køen til at komme ind på campus, når semesteret starter. Corona kræver dog, at vi tager nogle ekstra forholdsregler for at leve op til de sundhedsmæssige retningslinjer. Der vil være masser af aktiviteter, hvor man mødes fysisk – men der vil også være aktiviteter, der foregår online. Ét er dog sikkert – vi går ikke på kompromis med indsatsen for at give jer nye studerende en god start – fagligt og socialt. For de fleste bliver studiekammeraterne nøglen til det gode studieliv, så husk at række ud efter fællesskabet.

Held og lykke med studiesøgningen, og vi glæder os til at se jer efter sommerferien!


Der findes ikke kun én drømmeuddannelse – til gengæld er der mange studier, der kan opfylde drømme. Derfor er det vigtigt, at du undersøger flere forskellige uddannelser og uddannelsessteder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Annonce