Annonce
Lemvig

Sådan vil Lemvig bliver bannerfører for klimaet

Kommunaldirektør Lars Keld Hansen skal være ordstyrer i klima-debatten. Arkivfoto
På tirsdag løfter Lemvig Kommune lidt af sløret for, hvordan den vil blive bannerførende klimakommune under projektet DK2020

Lemvig: Lemvig Kommune har tilmeldt sig en gruppe af 20 danske kommuner, der vil være førende klimakommuner.

Tirsdag aften er der mulighed for at høre, hvordan det skal foregå, for da inviterer kommunen sammen med Danmarks Naturfredningsforening til debat om fremtidens klimaudfordringer. Blandt andet bliver der lagt op til debat om bæredygtigheden ved at anvende flis og biogas i varmeforsyningen, eller om landbruget kan bidrage gennem reduceret jordbehandling eller ved at få flere til at efterlade stegen butikkens frysedisk og i højere grad vælge grøntsager.

Det er blot nogle af de emner, der bliver diskuteret, og derfor er der også inviteret en række oplægsholdere til aftenen. Der er oplæg af Claus Borg, direktør for teknik & miljø, Steffen Damsgaard (V), formand for teknik- og miljøudvalget, samt Bent Graversen (V), fra samme udvalg. Desuden vil der være indlæg af Sonny Finn Jørgensen, formand for Lemvig Varmeværk, og af medlemmer fra DN-Lemvig. Debatten styres af Kommunaldirektør Lars Keld Hansen.

Lemvig Kommune er med i gruppen af 20 bannerførende klimakommuner under DK2020. Efter C40 klimatopmødet i København i oktober kommer de første tegn på, hvordan arbejdet i Lemvig Kommune går med at udforme en samlet klimaplan for at leve op til Paris-erklæringen om at begrænse temperaturstigningen til 1,5-2 grader. Det er meningen, at de 20 kommuner skal være forbilleder for alle danske kommuner.

Mødet kommer til at foregå på Lemvig Gymnasium som optakt til Danmarks Naturfredningsforenings egen generalforsamling. Her under vil man i øvrigt også uddele Naturprisen 2019.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fyrer kanonen af

Struer

Boligrenovering kan afsluttes hurtigere

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

Lemvig

HF vil bruge festsal til undervisning

Lemvig

Gymnasium genåbner i etaper

Annonce